Konyaspor'dan Antalyaspor'a son yanıt

Konyaspor'dan Antalyaspor'a son yanıt

Torku Konyaspor'la Antalyaspor kulübü arasında yaşanan söz düellosu devam ediyor.

Torku Konyaspor'la Antalyaspor kulübü arasında yaşanan söz düellosu devam ediyor. Antalyaspor Kulübü Başkanı Gencer'in kupa maçı sonrası Konyaspor kulübüyle ilgili ortasya attığı iddialar ve Konya'da olay çıkaran taraftarlarına sahip çıkmasına Konyaspor kulübünden sert yanıt gelmişti. Konyaspor Kulübünün açıklamasıdna Antalyaspor Kulübü'nden cevap geldi. Bu açıklamaya Konyaspor Kulübü'ndenbugün bir açıklama daha geldi. Açıklamanın son olduğu ifade edildi.

AÇIKLAMA ŞÖYLE

 

"Başkan Gültekin Gencer'in Antalyaspor kaptanı Samuel Eto'o'yu referans göstererek Torku Konyasporlu bir futbolcunun 4 aydır kulüpten para alamadığı ve Antalyaspor'a transferi için bu futbolcudan yardım istediğine yönelik iddia ile başlayan, ancak mecrasından maksatlı bir şekilde uzaklaştırılarak üzeri kapatılmaya çalışılan konuyla ilgili, kırmızı beyazlı kulübün son açıklamasında bir tek kelimeye dahi yer verilmemesini manidar bulduğumuzu belirtmek isteriz. İki güzide kulübü karşılıklı zorunlu açıklama yapmaya iten konu hakkında sayın başkanın suskun kalmasını anlamakta zorlanıyoruz. Kulübümüzün Antalyaspor yönetimi veya başkanı ile laf yarıştırma gibi bir durumu söz konusu değildir. Ancak gerçekler gün ışığı gibi ortada iken hala birbirine ilintili konuların bilerek ve isteyerek saptırılıyor olması camiamızı derinden üzmektedir. 

TARAFTARIMIZ İLK KEZ PFDK'YA SEVKEDİLDİ

Konyaspor taraftarı iki sezondur ilk defa kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edilmiştir. Bunda Antalyaspor A.Ş taraftarlarının çirkin tezahüratları, saldırgan tavırları ve maç devam ederken defalarca patlayıcı madde atmaları önemli rol oynamıştır. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Antalyaspor başkanının da hazır bulunduğu son toplantıda özellikle bu detaya girmiş ve kulüplere daha hassas davranmaları için tavsiyelerde bulunmuştu. Açıkçası sayın başkandan popülist yaklaşımlar yerine, Antalyaspor taraftarının taşkınlıklarıyla ilgili net ifadeler içeren bir özeleştiri beklerdik. 

Ancak televizyondan canlı verilen bir karşılaşmada her şey ortada iken bu gerçekler karşısında en küçük bir özeleştirinin dahi yapılmaması Türk futbolunun geleceği açısından kulübümüzü olduğu kadar, diğer takımları da tedirgin edeceği kanaatini taşıyoruz. Ayrıca 6222 sayılı kanuna aykırı davranışlara ilaveten TFF Etik Kurulu talimatının Etik Davranış İlkeleri maddelerine (özellikle 11,12,13) aykırı davranışlar sergilenmesi bu tedirginliğimizle ilgili ne kadar haklı olduğumuzu gözler önüne sermektedir.

CAMİAMIZA YÖNELİK TEHDİTKAR AÇIKLAMALARA CEVABIMIZ ÇOK SERT OLACAK

Antalyaspor başkanının Konya'da karşılanma merasimine yönelik bizim bilmediğimiz beklentileri yerine gelmemiş olabilir. Ancak bu beklentilerin kısmen hayata geçirilmemesinin nedeni bizzat sayın başkanın kulübümüzü işaret ederek yaptığı mesnetsiz açıklamalardır. Bundan sonra camiamıza yönelik benzeri suçlamalar ve tehditkar demeçler karşısında cevap hakkımızı çok daha sert bir şekilde kullanacağımızı, gerekirse hukuki süreç başlatacağımızı buradan deklere ediyoruz.Bir kulüp başkanının asılsız olsa dahi başka bir kulübün özel meselelerini kupaya veda ettikleri bir maçın ardından gündem değiştirmek için basınla paylaşması, etik olmadığı gibi futbol camiasında da hayretle karşılanmaktadır.

POLEMİĞİ UZATMAYACAĞIZ 

Başkanın transfere harcadığı afaki rakamlar bizleri kesinlikle ilgilendirmemektedir. Biz kulübümüzü gelecekte zor durumda bırakacak bir transfer politikası izlemiyoruz. Torku Konyaspor ayaklarını yere sağlam basmaya çalışan, uzun vadeli planlar yapan ve sadece kendi işine bakan bir kulüptür. Bu nedenle meseleye son noktayı koyuyor ve kısır tartışmayı daha fazla uzatmamak için son açıklamamız olduğunun altını özellikle çiziyoruz. Buna mukabil, bundan böyle asılsız, mesnetsiz, gerçek dışı iddialarla kulübümüzü içi boş tartışmaların içine çekmek isteyenleri de buradan son kez uyarıyor ve yeniden böyle bir polemiğin içinde yer almamayı umut ediyoruz.

 

İLGİLİ HABERLER

1-129.jpg

2-133.jpg

333-004.jpg

44-010.jpg

5-049.jpg

Etiketler :