Konyalı çiftçiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı buğday fiyatını beğendi

Konyalı çiftçiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı buğday fiyatını beğendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısının ardından, "Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını 1750 liraya yükseltiyoruz" açıklaması Konyalı çiftçileri memnun etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısı ile  önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşması devam ederken Konyalı çiftçiler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, açıklanan buğday alım fiyatlarından memnun olduğunu belirtti. Kimi çiftçiler, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun güzel bir fiyat verdi. Çiftçiyi enflasyona ezdirmedi sağ olsunlar varolsunlar" derken, kimisi de "Gübre, mazot ve yem fiyatlarına yüzde kaç zam geldiyse mahsule de onu vermesi gerekirdi" yorumunda bulundu.

Edoğan şunları söyledi: Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir. Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını 1750 liraya yükseltiyoruz. Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayı bulan prim ve destekler verilerek üreticilerimizin giderlerine katkı sağlanacak.

Bakliyat alım fiyatlarımız ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir. Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 liraya yükseltilmiştir. 

Açıkladığımız alım fiyatları, diğer kamu kurumları için de referans fiyat olacak, farklı fiyatlandırma yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler