KONYALI BÜROKRATLAR ANKARA’DA BİR ARAYA GELDİ

KONYALI BÜROKRATLAR ANKARA’DA BİR ARAYA GELDİ

Düzenlenen bir programla Ankara ve Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan Konyalı bürokratlar, bir araya geldi.

Programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, AK Parti Konya İl başkanı Ahmet Sorgun ile çok sayıda Konyalı bürokrat katıldı.

Ankara ve ülkenin çeşitli yerlerinde görev yapan Konyalı bürokratlar, Ankara’da düzenlenen “Birlik ve Beraberlik Yemeği”nde bir araya geldi.

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ev sahipliğinde düzenlenen program, Keçiören Estergon Türk Kültürü Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa büyük ilgi…

Programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, 23. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, birçok bakanlık, kamu kurum ve kuruluşta görev yapan Konyalı bürokratlar, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Ulvi Bezirci, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Mustafa Varol, Mustafa Dündar ile Hayati Arık katıldı.

Etyemez; “Öz değerlerimizi yaşatalım”

Kur’an – ı Kerim tilaveti ile başlayan program, daha sonra protokol konuşmaları ile devam etti. Programa ev sahipliği yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez; “Oldukça yorucu ve büyük bir tempo ile geçen Ankara hayatımızda böylesine sıcak ve güzel bir ortamda dostlarla bir arada olmak gerçekten büyük mutluluk verici. Bu programlarla kaynaşmayı arttırdığımız gibi kendi öz değerlerimizi de böylece daha da pekiştirmiş oluyoruz” dedi.

Bülbül; “Konyalıyım demek bir gurur vesilesi”

Programa katılan Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, birlik ve beraberliğin devamı için bu tür faaliyetlerin arttırılması gerektiğini söyledi. Kudret Bülbül şunları söyledi; “Söylenceye göre Türkiye genelinde nerelisiniz diye sorulduğunda en fazla cevap ‘Konyalıyım’ deniliyor. Sanırım aynı soru yurtdışında da sorulsa Konya yine başı çekecektir. Bu bizim için bir gurur vesilesidir. Ben görevim gereği yurtdışında birçok çalışma yapıyorum. Bu manada Konya’dan veya Konyalıdan gelecek her türlü projeye destek vermeye hazırız.”

Sorgun; “Konya artık 2001 Konyası değil”

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ise konuşmasında Konya’nın yüzyıllardan bugüne gelen önemi ve konumuna değindi. Bu önemin insanına da yansıdığının altını çizen Başkan Sorgun; “Konya insanı, daima adalete, ahlaka ve beşeriyete önem vermiştir. Bu yapısı ile de birçok şehre ve millete örnek olmuştur. Konya, artık 2001 Konyası değil… Bu başarıda en büyük katkıyı veren Konyalı hemşehrilerimize, buna öncülük eden başta Başbakanımız, bakanlarımız ve siz değerli bürokratlarımıza çok şey borçluyuz” şeklinde konuştu.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’un yanı sıra AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi de programda birer konuşma yaparak programın önemini anlattılar. Program, yenilen yemeğin ardından tanışma bölümü ile sona erdi.

10313452_574884315961389_6105010794841239858_n.jpg

memleket.com.tr