Konya'daki tarım faaliyeti Atakey'e altın belge getirdi

Konya'daki tarım faaliyeti Atakey'e altın belge getirdi

Atakey, TFI TAB Gıda Yatırımları çatısı altında gerçekleştirdiği sürdürülebilir tarım faaliyetleriyle uluslararası geçerliliği olan FSA standardında en yüksek skoru elde ederek Altın Belge almaya hak kazandı.

Türkiye'nin önde gelen patates işleyicilerinden Atakey, TFI TAB Gıda Yatırımları çatısı altında gerçekleştirdiği sürdürülebilir tarım faaliyetleriyle uluslararası geçerliliği olan Farm Sustainability Assessment (FSA) standardında en yüksek skoru elde ederek Altın Belge almaya hak kazandığını duyurdu.

FSA standardı, çevresel, ekonomik ve sosyal etkileri değerlendiren bir sürdürülebilir tarım standardı olarak öne çıkarken, Atakey'in bu standartlara uygun olarak gerçekleştirdiği tohumluk patates tarım faaliyetleri, denetim sürecinde en yüksek seviye olan Altın Belge ile ödüllendirildi. Şirket, Konya ilinde gerçekleştirdiği tarım faaliyetlerini belgelendirerek, sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımını bir kez daha kanıtlamış oldu.

ata2.jpg

Atakey'in FSA standardına uygunluğu, sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik eden SAI (Sustainable Agriculture Initiative / Sürdürülebilir Tarım Girişimi) platformu tarafından oluşturulan bu uluslararası standart çerçevesinde değerlendirildi. Bitki materyal seçimi, toprak yönetimi, su yönetimi, biyoçeşitliliğin korunması gibi kapsamlı bir dizi faktör üzerinden yapılan denetim, Atakey'in sürdürülebilirlik hedeflerine uygunluğunu gözler önüne serdi.

ata1.jpg

TFI TAB Gıda Yatırımları'nın bir parçası olan Atakey, bu başarı ile sürdürülebilir tarımın önemine vurgu yaparken, çevresel etkileri en aza indirgemek ve toplumsal fayda sağlamak adına kararlılığını ortaya koydu. Geçerliliği 3 yıl olan Altın Belge, Atakey'in gelecek nesiller için daha sürdürülebilir bir tarım modeline dönüşüm taahhüdünü taçlandırarak, sektöre örnek olma misyonunu güçlendirdi. Atakey, sürdürülebilir tarım konusundaki bu çabalarıyla, çevresel ve toplumsal etkilerini en aza indirgeme hedefine kararlılıkla ilerlemeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler