LGS'ye hazırlanan öğrenciler için örnek sorular yayımlandı

LGS'ye hazırlanan öğrenciler için örnek sorular yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında öğrencilere destek olmak amacıyla örnek soru kitapçıklarını ve çözümlü videoları yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim kurumlarına sınavla öğrenci alacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için hazırlanan örnek soru kitapçıklarını öğrencilere sunarak, sınavlara hazırlanan gençlere destek olmayı amaçlıyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanacak merkezi sınavlara yönelik olarak hazırlanan örnek sorular, Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarında toplamda 45 soruyu içeriyor.

Örnek sorular, öğrencilerin anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme gibi bilimsel süreç becerilerini ölçmeyi hedefliyor.

Hazırlanan sorular, ilgili derslerin öğretim programlarında belirlenen konu ve kazanımları temel alarak öğrencilere gerçek sınav deneyimini yaşatmayı amaçlıyor.

Soruların çözümleri, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından resmi YouTube kanalında paylaşıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.