Konya'da üniversiteler 6 Şubat'ta tatil edildi mi? Rektörlükten son dakika açıklaması

Konya'da üniversiteler 6 Şubat'ta tatil edildi mi? Rektörlükten son dakika açıklaması

Konya'da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Peki 6 Şubat Pazartesi günü Selçuk Üniversitesi, NEÜ, KTO Karatay, Konya Teknik Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi tatil edildi mi?

Konya'da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Konya'da eğitim veren 2 üniversiteden de 6 Şubat 2023 Pazartesi günü (yarın) eğitim öğretime bir gün ara açıklaması geldi.

Peki 6 Şubat 2023 Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), KTO Karatay Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi tatil edildi mi?

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi 6 Şubat Pazartesi günü tatil edildi, SÜ'de hamile ve engelli personel de bir gün idare izinli sayılacak. NEÜ'de ise Meram Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin kurumsal internet sitesi duyurularını takip etmeleri istenildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, "Olumsuz hava şartları nedeniyle üniversitemizin tüm birimlerinde (Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulumuz) hariç 6 Şubat Pazartesi günü öğretime ara verilmesine, hamile ve engelli personelimizin bir gün idare izinli olmalarına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, kar tatili haberini sosyal medya hesabından duyurdu: NEÜ Yarın ve sonraki gün işlenecek derslerimiz online olacak arkadaşlar. Yolda olan ve yola çıkacak olan tüm öğrencilerimize ve personelimize hayırlı yolculuklar diliyorum, kazasız belasız inşallah. Tıp ve Diş Hek. öğrencilerimiz, fakültelerinin sayfalarını takip etsinler.

NEÜ Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda ise şu ifadelere yer verildi: "Değerli NEÜ’lüler, Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebi ile 06-07 Şubat 2023 tarihlerinde işlenecek dersler online yürütülecektir. Meram Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimizin kurumsal internet sitesi duyurularını takip etmelerini rica ediyoruz."

KTO Karatay Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: Sevgili öğrencilerimiz yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle üniversitemizde eğitim öğretime 6 Şubat 2023 Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir.

Öte yandan KTO Karatay Üniversitesi tarafından Konya Bilim Merkezi'nde düzenlenen 'Dijital Keşfediş Ve Dijital Sanat Sergisi'nin, Konya'daki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yarın ziyarete kapalı olacağı bildirildi. Açıklamada, "Bir günlük kar molasının ardından 7 Şubat 2023 Salı günü tüm sanatseverleri Konya bilim merkezine bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Sevgili öğrencilerimiz! Yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitemize eğitim öğretime 6 Şubat 2023 Pazartesi günü bir gün ara verilmiştir" denildi.

Konya Teknik Üniversitesi'nden (KTÜN) eğitime ara verilip verilmeyeceği ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler