Konya'da sağlık çalışanları depremzede Elisa'yı sevindirdi

Konya'da sağlık çalışanları depremzede Elisa'yı sevindirdi

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde asrın depremine yakalanan Firdevs Genç, doğuştan kas hastası olan ve zeka geriliği bulunan 8 yaşındaki kızı Elisa Köş'ü Konya'da sağlık çalışanları sevindirdi. Yurda yerleşen Elisa’ya tekerlekli sandalye hediye edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat sabahı meydana gelen asrın deprem felaketine Afşin ilçesinde yakalanan Firdevs Genç, doğuştan kas hastası ve zeka geriliği bulunan 8 yaşındaki kızı Elisa Köş ile birlikte güçlükle dışarı çıktı. Ailesiyle birlikte geldikleri Konya’da yurda yerleşen Elisa’ya sağlık çalışanları tarafından daha rahat gezebilmesi için tekerlekli sandalye hediye edildi.

Elisa’nın çok mutlu olduğunu belirken anne Firdevs Genç, “Kızımın kas hastalığı her geçen gün artıyor. Bunun yanı sıra zeka geriliği ve epilepsi başladı. Bugüne kadar pusetle gezdiriyordum ama artık arabası var. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

elisa-ve-annesi.jpg

ANNE-KIZ KONYA'DA YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Ev hanımı Firdevs Genç, asrın felaketi depremlere ailesi ve kızı ile birlikte yaşadığı Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yakalandı. Tek katlı müstakil evlerinden çıkmayı başaran Genç, doğuştan kas hastası ve zeka geriliği de bulunan kızı Elisa ile birlikte Konya’ya gelerek bir yurda yerleşti.

anne.jpg

ELİSA’NIN YARDIMINA SAĞLIK ÇALIŞANLARI YETİŞTİ

Anne, kasları günden güne eriyen, bunun yanı sıra epilepsisi de başlayan kızını doktor doktor gezdirip, tedavisi ile de yakından ilgileniyor. Annesi tarafından pusetle gezdirilmeye çalışılan ancak her geçen gün boyu uzayan Elisa’nın yardımına ise sağlık çalışanları koştu.

anneelisa.jpg

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÇALIŞANLARI TEKERLERLİ SANDALYE HEDİYE ETTİ

Elisa’nın rahat gezebilmesi için sandalyeye ihtiyacı olduğunu öğrenen Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları kendi aralarında topladıkları parayla, Elisa’nın rahatsızlığını da göz önüne alıp, ihtiyacı doğrultusunda bir tekerlerli sandalye aldı ve aileye hediye etti.

Anne Firdevs Genç ise çok mutlu olduklarını ifade etti.

elisa.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.