Benzin istasyonu çalışanlarından 90 milyon liralık ’slip’ vurgunu

Benzin istasyonu çalışanlarından 90 milyon liralık ’slip’ vurgunu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, benzin istasyonunda çalışan şüphelilerin vergi kaçakçılığıyla ilgili büyük çaplı bir operasyon düzenledi. Sahte akaryakıt fişi üretip satan ve vergi kaçakçılığı yapan 3 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece ve Esenyurt'ta gerçekleştirdikleri operasyonla, benzin istasyonlarında çalışan şüphelilerin vergi kaçakçılığıyla ilgili çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Şüpheliler, servis, nakliye ve şirket araçlarına yüzdelik komisyon karşılığı sahte akaryakıt fişi üretip satıyorlardı.

Polis ekiplerinin yürüttüğü derin araştırma sonucunda, şüphelilerin sahte fişlerle birçok firma üzerinden vergi kaçakçılığı yaparak 90 milyon liraya yakın haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Şahısların, benzin istasyonlarında uzun süre çalışmaları sayesinde sektördeki bilgi ve tecrübelerini kullanarak bu usulsüz işleri gerçekleştirdikleri belirlendi.

Ekipler, Büyükçekmece ve Esenyurt'ta eş zamanlı olarak düzenledikleri operasyonlarda 6 adet slip basma cihazı, binlerce sahte fiş, ve basılmamış slip fiş rulosu ele geçirdiler. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 3 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.