Uçak Kazası: Gazipaşa'da Korku Dolu Anlar

Corendon Airlines'a ait Köln-Gazipaşa seferini yapan B738 tipi bir uçak, iniş sonrası ön tekerinin patlaması sonucu gövdesi üzerine indi. Uçaktaki 184 yolcu ve 6 mürettebat olmak üzere toplam 190 kişi tahliye edildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Gazipaşa Havalimanı'nda Uçak Kazası

Antalya Havalimanı'nda korku dolu anlar yaşandı. Corendon Airlines'a ait Köln-Gazipaşa seferini yapan uçak, piste indikten sonra ön lastiğinin patlaması sonucu gövdesi üzerine indi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

Uçaktaki 190 Kişi Tahliye Edildi

Kalkış havalimanı Köln olan ve Antalya Havalimanı'na iniş yapan Corendon Airlines'a ait B738 tipi uçak, saat 11.00 sıralarında piste indikten sonra ön lastiği patladı. Patlama sonucu ön dikme hasar alan uçak, gövdesi üzerine indi. Uçakta bulunan 184 yolcu ve 6 mürettebat, olay yerinden tahliye edildi. Yetkililer, tahliye işleminin sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğini ve herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediğini bildirdi.

Piste Hasar Oluşmadı

İlk belirlemelere göre, uçak kazasında pistte herhangi bir hasar oluşmadığı belirtildi. Pistin notamlı olduğu ve beklenen uçuşların Antalya Havalimanı'na divert edileceği açıklandı. Teknik ekibin incelemesinin ardından uçağın pistten çekilme işleminin yapılacağı öğrenildi.

İstanbul Havalimanı'nda da Dün Bir Kargo Uçağı Gövdesi Üzerine İnmişti

Hatırlanacağı üzere, dün İstanbul Havalimanı'nda da FedEX Havayolları'na ait Paris-İstanbul seferini yapan kargo uçağı, iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine iniş yapmak zorunda kalmıştı. O olayda da herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

Bu iki olay, uçak kazalarının ne kadar tehlikeli olabileceğini ve her zaman tetikte olunması gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu. Yetkililer, uçak kazalarının önlenmesi için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını ve benzer olayların tekrarlanmaması için çalışmaların devam edeceğini bildirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler