Konya’da 9-10 Şubat'ta okullar tatil mi? Çok sayıda ilçede uzaktan eğitime geçildi

Konya’da 9-10 Şubat'ta okullar tatil mi? Çok sayıda ilçede uzaktan eğitime geçildi

Konya'da etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle 22 ilçesinde okullarda yüz yüze eğitime 9 Şubat Çarşamba günü ara verildi. Eğitimin uzaktan devam edeceği ilçelerde 10 Şubat 2022 Perşembe günü okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika kar yağışı uyarılarının ardından Konya'da da beklenen kar yağışı gece yarısından beri etkisini sürdürüyor. Öğrenci ve veliler okullar tatil mi sorusunun cevabını merak ediyor.

Konya Valiliği de 9 Şubat 2022 tarihiyle ilgili kar yağışı uyarısı yapmış yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarmıştı. Konya'da okullar tatil edilecek mi sorusuna ise ilk yanıt Akşehir'den gelmiş okullarda 1 günlüğüne (bugün) uzaktan eğitim kararı alınmıştı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Akşehir'de yoğun kar yağışından dolayı 09 Şubat 2022 Çarşamba günü Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile uzaktan eğitim yapılacaktır" açıklamasında bulunmuş, gece saatlerinde, Ilgın ilçesinde de 09 Şubat 2022 Çarşamba günü okullarda yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verilmesi kararı alınmıştı. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmişti.

Konya'nın 22 ilçesinde okullar tatil edildi

Kar yağışının etkisini artırmasının ardından Konya'nın 22 ilçesi için de okullarda yüz yüze eğitime 1 gün süreyle ara verilerek uzaktan eğitim kararı alındığı duyuruldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Hıfzısıhha Kurulu kararı ile kar yağışı sebebiyle Akşehir, Akören, Yunak, Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı, Beysehir, Derbent, Hüyük, Altınekin, Selçuklu, Bozkır, Sarayönü, Çumra, Cihanbeyli, Meram, Karatay, Ahırlı, Hadim, Seydişehir, Taşkent ve Tuzlukçu ilçelerinde yüz yüze eğitime 9 Şubat Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Açıklamada, bu ilçelerde eğitime uzaktan eğitim sistemi ile devam edileceği kaydedildi.

Ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verildi.

Konya'da 10 Şubat 2022 Perşembe günü okulların tatil edilip edilmeyeceği ise merak ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum