Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi öncülüğünde Bütüncül Yaklaşımla Okul Terki Mücadelesi

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi öncülüğünde Bütüncül Yaklaşımla Okul Terki Mücadelesi

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Belçika, Slovenya ve Portekiz gibi ülkelerden eğitim kurumları ile birlikte yürüttüğü “Beni Dışarda Bırakma” isimli Erasmus Projesi ile okul terkiyle mücadelede önemli bir adım attı

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Belçika, Türkiye, Slovenya ve Portekiz gibi ülkelerden eğitim kurumları ile birlikte yürüttüğü “Beni Dışarda Bırakma” isimli Erasmus Projesi ile okul terkiyle mücadelede önemli bir adım attı. Projenin temel amacı, öğretmen ve öğrenciler için online test araçları üreterek okul terkiyle mücadeleye yönelik eğitim programları geliştirmek ve öğretmenlerin yeterliliklerini arttırmaktı.

5.jpg

Proje kapsamında, öğretmen yeterlilikleri için bir çerçeve, öğretmen yeterlilik testi, öğretmen eğitim programı, okul terk eğilimi testi ve okul terki riski olan öğrenciler için eğitim programları geliştirildi. Bu araçlar sayesinde öğrencilerin okulu bırakma riski azaltılmış ve eğitim hayatlarına geri dönmeleri sağlandı.

1.jpg

Projenin koordinatörleri Prof. Dr. Muhittin Çalışkan ve Doç. Dr. Mevlüt Aydoğmuş, yaptıkları açıklamada projenin okul terkiyle mücadele etmek için önemli bir adım olduğunu vurguladılar ve gazetemize yaptıkları açıklamada; projenin detaylarının ve ürünlerinin http://dontdropme.codecvzw.eu/ adresinden erişilebilir ve kullanılabilir durumda olduğunu, proje kapsamında gerçekleştirilen “Okul Terki” temalı uluslararası konferansın, eğitim bilimleri alanında uzman yurt içi ve yurt dışı konuşmacıların katılımıyla Konya’da gerçekleştirildiğini, konferansta, okul terki konusunda yapılan çalışmaların sonuçlarının katılımcılar tarafından paylaşıldığını, proje kapsamında geliştirilen çözümlerin ele alındığını ve konferansa ilişkin bildirilere www.iconmes.net adresinden ulaşılabildiğini belirttiler.

.jpg

Ayrıca, proje koordinatörleri Prof. Dr. Muhittin Çalışkan, Doç. Dr. Mevlüt Aydoğmuş ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Serçe’nin editörlüğünü yaptığı, Türkiye, İngiltere, İrlanda, ABD, İspanya, Yunanistan, Uruguay ve Çin’den 20 akademisyenin katkı sağladığı “Okul Terki” konulu uluslararası bir kitap da yayınlandı. Kitapta okul terkiyle mücadele eden öğretmenlerin, öğrencilerin ve ailelerin karşılaştığı sorunlar ele alınarak, çözümler sunuldu.

3-001.jpg

Projenin başarısı, öğrencilerin okul terkiyle mücadelede daha başarılı olmalarına yardımcı olacak önemli araçlar sağlaması sebebiyle büyük bir önem taşımaktadır. Proje koordinatörleri Prof. Dr. Muhittin Çalışkan ve Doç. Dr. Mevlüt Aydoğmuş başarıyla sonuçlanan “Don’t Drop Me Outside” Erasmus projesindeki destekleri nedeniyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’ya teşekkürlerini sundular.

2-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.