Kktc'de Akıncı Dönemi

Kktc'de Akıncı Dönemi

Rum lider Anastasiadis ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel danışmanı Eide, Akıncı'yı kutladı

Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ve BM'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC'de cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı'yı kutladı.

Mustafa Akıncı’nın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rum lider Anastasiadis, Akıncı'yı telefonla arayarak tebrik etti. Görüşmede, Anastasiadis'in Akıncı ile gelecek için birlikte çalışmaya hazır olduğunu ilettiği ve ilk fırsatta bir araya gelmek üzere mutabakata varıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide'nin de Akıncı’yı tebrik ederek, Kıbrıs sorununun çözümü için birlikte çalışmaktan mutlu olacağını söylediği belirtildi. Görüşmede, Eide’nin Mayıs başında Ada'ya gelerek müzakere sürecini görüşeceği, bu yılı "fırsat yılı" olarak değerlendirdiği kaydedildi. 

- BM Danışmanı Eide, 4 Mayıs'ta Ada'ya geliyor 

Eide’nin, Akıncı'nın müzakerelere bir an önce yeniden başlanması konusundaki taahhüdünü memnuniyetle karşıladığının ifade edildiği açıklamada, Eide'nin müzakerelerin yeniden başlamasına ilişkin hazırlık çalışmalarını sürdürmek amacıyla 4-8 Mayıs tarihleri arasında Ada'yı ziyaret edeceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı