KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Ordu'da

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Ordu'da

Ataoğlu: "Tüm Karadenizli kardeşlerimizin Kıbrıs'a gelip, Kıbrıs'ın bütün doğal güzelliklerini yakından görmelerini isteriz"

ORDU (AA) - KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "Tüm Karadenizli kardeşlerimizin Kıbrıs'a gelip, Kıbrıs'ın bütün doğal güzelliklerini yakından görmelerini isteriz." dedi.

Ataoğlu, "KKTC Tanıtım Etkinliği" programı kapsamında geldiği Ordu'da, bir otelde düzenlenen akşam yemeği programında kent protokolü ve turizmcilerle bir araya geldi.

Valiliğin ev sahipliğinde gerçekleşen programda konuşan Ataoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan direkt olarak KKTC'ye uçuşların başladığını hatırlatarak, haftada üç gün gerçekleşen seferlerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bundan sonra Karadeniz'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne daha fazla turistin geleceğini ümit ettiklerini belirten Ataoğlu, aynı şekilde KKTC'den de Karadeniz'e gelen turist sayısında artış yaşanacağını söyledi.

Konuşmasında tüm Orduluları Kıbrıs'a davet eden Bakan Ataoğlu, "Tüm Karadenizli kardeşlerimizin Kıbrıs’a gelip, Kıbrıs’ın bütün doğal güzelliklerini yakından görmelerini isteriz. Bu konuda bizler gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde Kıbrıs'ta daha fazla Karadenizli görmeyi arzu ediyoruz." diye konuştu.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise "Kıbrıs bütün Türk milletinin gönlünde, kalbinde ayrı yeri olan vatan toprağımızdan ayrı saymadığımız, onların sevinciyle sevindiğimiz, onların üzüntüsüyle üzüntü duyduğumuz memleketimizin bir parçasıdır." dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan Kıbrıs’a doğrudan uçak seferlerinin başlamasına çok sevindiklerini anlatan Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Ordu, havalimanının yapılmasıyla birlikte güzel bir ivme kazandı. Şimdi Kıbrıs’ın bize, bizim de Kıbrıs’a ihtiyacımız var. Ordulu kardeşlerimiz Kıbrıs’a direk uçuşla gidecek, hafta sonunu çok güzel ve sıcak bir bölgede geçirecek, eşsiz derecedeki kumsallarında denize girecek, tarihi bölgeleri gezecekler. Aynı şekilde Kıbrıs’daki dostlarımız buralara gelerek yaylalarımıza çıkacaklar. Nefis fındıklarımızdan tadacak, şelalelerimizi, vadilerimizi ve ormanlarımızı temaşa edecekler. Bir çok güzel anılarla, çektikleri güzel fotoğraflarla memleketlerine dönecekler."

Programa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da katıldı.

Programın ardından aynı heyet, 530 rakımlı Boztepe'ye teleferikle çıkarak kenti kuş bakışı izledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler