Kız çocuğu elinden alınan annenin feryadı

Kız çocuğu elinden alınan annenin feryadı

Finlandiya'da yaşayan Hüsniye Korkmaz, 2,5 yaşındaki kızının velayetinin kendisinden haksız şekilde alınıp, Finlandiyalı eski eşine verildiğini belirterek, Türk yetkililerden yardım istedi

STOCKHOLM (AA) - Hüsniye Korkmaz (30), Türk vatandaşı olan 2,5 yaşındaki kızının velayetinin haksız yere kendisinden alınıp, Finlandiyalı eski eşine verildiğini savunarak, Türk yetkililerden yardım istedi.

Beş yıl önce Finlandiyalı biriyle evlenerek, bu ülkeye yerleşen Türk vatandaşı Hüsniye Korkmaz (30), AA muhabire yaptığı açıklamada, eşinden boşanmadan kısa süre "İnci" ismini verdikleri bir kız çocuklarının olduğunu söyledi.

Korkmaz, 2013 yılında eşinden boşandığını, sosyal hizmet dairesinin eski eşine, kızını görmesi için sadece pazar günleri 10 saat izin verdiğini ifade etti.

Eski eşinin ilk başlarda kızını görmek istemediğini ve Türkiye'ye gitmeleri için kendisini tehdit ettiğini öne süren Korkmaz, daha sonra eski eşinin fikir değiştirerek, çocuğunun velayetini almak için mahkemeye başvurduğunu anlattı.

Mahkemenin çocuğunu geçen yıl kendisinden alarak babasına verdiğini belirten Korkmaz, çocuğunu uzun süreden sonra sadece internet üzerinden görebildiğini kaydetti. Eski eşinin, kendisine "akli dengesi yerinde değil" suçlaması yaparak, mahkemeye başvurduğunu dile getiren Korkmaz, mahkemenin bu durumu kabul etmemesine rağmen çocuğu babaya verdiğini belirtti.

Korkmaz, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Sosyal Çocuk Dairesi'nin ''çocuğu annesinden ayırmayın'' raporuna rağmen mahkemenin kızının velayetini babasına verdiğini söyledi.

Hakkını bir üst mahkemede arayacağını vurgulayan Korkmaz, eski eşinin çocuğunu Hristiyan yapmak istediğini, Türk kimliğini unutturmaya çalıştığını ve üst mahkemeye gitmemesi için kendisini tehdit ettiğini savundu. 

Türk yetkililerden yardım beklediğini ifade eden anne Korkmaz, "Devlet büyüklerine sesleniyorum. Allah rızası için 2,5 yaşındaki çocuğumu kurtarın'' dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı