Kırşehir'de kolon ve prostat kanseri eğitimi verildi

Kırşehir'de kolon ve prostat kanseri eğitimi verildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'deki çeşitli kurumlarda kolon ve prostat kanserlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla eğitimler düzenlendi. Kırşehir...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'deki çeşitli kurumlarda kolon ve prostat kanserlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla eğitimler düzenlendi.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kolon kanserinin Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre en sık görülen ilk 5 kanser arasında olduğu ifade edildi.

Klon kanseri görülen hastaların yüzde 90’nında 50 yaşından sonra tanı konulduğuna ve hastalığın ortalama görülme yaşının 60 civarı olduğuna işaret edilen açıklamada, bağırsak rahatsızlıkları, ishal, kabızlık, dışkıda kan, vücutta oluşan kramplar, kilo kaybı, sürekli yorgunluk, bulantı, kusma gibi durumların hastalığın temel belirtileri olduğu kaydedildi.

Açıklamada, sebepleri kesin olarak bilinmemekle birlikte prostat kanseri ile yaş arasında da önemli ilişki olduğu belirtilerek, yaşlandıkça risk durumu artan ve hiç belirti vermeden gelişebilen prostat kanserinin erken tanısı için 50 yaş sonrası düzenli prostat muayenesinin önem taşıdığı ifade edildi.

Kolon ve prostat kanserlerine karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli yerlerde eğitim programları düzenlendi dile getirililen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak toplumumuzu kansere karşı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacı devam eden faaliyetlerimiz kapsamında Erzurumlular Derneği ve Öğretmenevinde hekimlerimizden Dr. Burak Çağlarsu tarafından kolon ve prostat kanserleri konusunda eğitim verilmiş, gaitada gizli kan kitleri dağıtılmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler