Kırım'da adam kaçırma olayları yaşanıyor

Kırım'da adam kaçırma olayları yaşanıyor

Rusya müdahalesinin başladığı mart ayından beri Kırım'da 8 kişi kaçırıldı

AKMESCİT (AA) - Rusya müdahalesinin başladığı mart ayından itibaren Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde 8 kişi kaçırıldı.

Bölgede son kaçırılma olayı, Yevpatoriya’da yaşandı. Kent sakini Feride Asanova, kardeşi Edem Asanov’un (20) 29 Eylül’de işe giderken kaybolduğunu söyledi.

Belogorsk’un Sarısu semtinde de 27 Eylülde İslam Cepparov (18) ve Cevdet İslamov (23) kaçırılmıştı. Tanıklarının verdiği bilgiye göre gençler, kimliği belirsiz kişiler tarafından zorla minibüse bindirilerek Feodosya yönüne doğru götürüldü.

İslam Cepparov’un babası Abdureşit Cepparov, konuyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Kırım Temsilciliği binasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Yetkili Kırım Temsilcisi Oleg Belaventsev’in yanında Kırım Başbakan Vekili Sergey Aksyonov ile görüştü.

Abdureşit Cepparov, Beloventsev ve Aksyonov’un kaçırılan çocukların bulunması için elinden gelenin yapılacağı konusunda kendisine güvence verdiğini söyledi.

 

- Kaçırılmalar mart ayında başladı

 

Yarımadada insanların kaybolması, 3 Mart 2014 tarihinde Reşat Ametov’un Akmescit Lenin Meydanı’ndan kaçırılmasıyla başladı. Ametov’un cesedi, 15 Mart’ta Akmescit’ten 65 kilometre uzaklıkta yer alan Zemlyaniçnoye köyünde bulunmuştu.

Mayıs ayında ise Leonid Korj, Timur Şaymardanov, Vasiliy Çernış ve Seyran Zinedinov olmak üzere 4 aktivist kayboldu. Henüz bu kişiler hakkında bir bilgi alınamadı. 

 

- Kaçırılanların yakınları Aksyonov ile görüştü

 

Kaçırılan kişilerin yakınları bugün Belogorsk şehrinde Kırım Başbakan Vekili Sergey Aksyonov ile görüştü. Aksyonov görüşmede, hükümet ile halk arasında irtibat kurma kararı alındığını açıkladı.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeye katılan ve 27 Eylül’de Belogorsk’un Sarısu semtinde kaçırılan iki gençten birinin babası olan Abdureşit Cepparov, görüşmeden sonra AA’ya yaptığı açıklamada, bu irtibat grubunun arama çalışmalarının şeffaflığının sağlanması ve aramanın daha etkili yapılması amacıyla kurulacağını söyledi.

Cepparov, “irtibat grubu, haftada ya da iki haftada bir toplanıp bilgileri halka duyuracak” dedi. Cepparov, Aksyonov’un kaçırılanların aranmasında elinden geleninin yapıldığını ancak henüz herhangi bir sonuca ulaşılamadığını söylediğini aktardı.

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde mart ayında yapılan referandumla tek taraflı bağımsızlık kararı alınmış, Kırım daha sonra Rusya tarafından ilhak edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı