Kırgızistan'da Ramazan bayramı kutlanıyor

Kırgızistan'da Ramazan bayramı kutlanıyor

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te on binlerce Müslüman, Ramazan bayramı namazını Başbakanlık binası önündeki meydanda kıldı.Müftü yardımcılarının vaazlarıyla...

 BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te on binlerce Müslüman, Ramazan bayramı namazını Başbakanlık binası önündeki meydanda kıldı.

Müftü yardımcılarının vaazlarıyla başlayan ve Kırgızistan Müftüsü Maksatbek Toktomuşev'in hutbesiyle devam eden bayram namazı yerel saat 07.35 kılındı. Toktomuşev, birlik ve beraberliğe vurgu yaparken, İslam dininde Ramazan Bayramı'nın önemini anlattı.

Bayram namazına bazı milletvekilleriyle katılan Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve milletvekilleri adına vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı. Başbakan Yardımcısı Tayırbek Sarpaşev ile Bişkek Belediye Başkanı Kubanıçbek Kulmatov birer tebrik konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Müftü Egemberdiyev, bayram namazını kıldırdı. Duaların ardından vatandaşlar, din görevlileriyle bayramlaşmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Bayram namazını kılanlar, bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, önce mezarlık ziyaretinde bulunacaklarını daha sonra akrabalarına bayramlaşmaya gideceklerini söyledi.

-Atambayev'den kutlama mesajı

Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Ramazan bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Müslümanların tuttukları oruçların ve duaların kabul edilmesini diledi.

Atambayev, "Her Müslüman büyük bir umut ve parlak düşüncelerle bu kutsal bayramı karşılar. Bu arınma, karşılıklı merhamet, cömertlik ve sadakaya bağlılık zamanıdır. Allah bize, barış, huzur, birlik ve kalkınma versin" dileğinde bulundu.

Ülkenin büyük şehirlerinden Oş'ta da bayram namazı Belediye Başkanlığı önündeki meydanda kılındı.

Bu arada, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği ikametgahında ve Kırgızistan Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından bayramlaşma programları düzenlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı