Kıbrıs'taki Kayıp Şahıslar Komitesi’ne yardım

Kıbrıs'taki Kayıp Şahıslar Komitesi’ne yardım

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 50 bin avroluk yardım yaptı

LEFKOŞA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 50 bin avroluk yardım yaptı.

Cumhurbaşkanlığı sitesinden yapılan açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 50 bin avro bağışlayarak, bu paranın 1963, 1964 ve 1974 dönemlerine ait arşivlerde olası gömü yerleriyle ilgili araştırma yapılması için başlatılan çalışmalarda kullanılacağı belirtildi.

Kayıp şahısların bulunması için Kıbrıs ve Kıbrıs dışındaki arşivlerde araştırma yapılması ile ilgili bir proje geliştiren komitenin, kuracağı ekip için mevcut bütçe kalemleri dışında ek bir bütçeye ihtiyacı olduğunun ifade edildiği açıklamada, bu amaçla kullanılmak üzere KKTC Cumhurbaşkanlığının 50 bin avro bağış yapmayı uygun gördüğü kaydedildi.

Açıklamada, kayıp şahıslar konusunun insani bir konu olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, tüm kayıpların bulunması için yürütülen çalışmalar ve yeni açılımlardan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, gereksiz suçlamaların da artık son bulmasını istedi.

Akıncı, her iki toplumun da kanayan yaralarından biri olan kayıp şahıslar konusunda, kayıpların bulunmasını ve acıların hafifletilmesini hedeflediklerini belirterek, tüm kayıpların bulunması için yürütülen çalışmalardan ve yeni açılımlardan duyduğu memnuniyeti kaydetti.

Kıbrıs'taki Kayıp Şahıslar Komitesi, 1963 ile 1974 yılları arasında kayıp olarak listelenen şahısların gömü yerlerinden çıkarılması, kimliklerinin belirlenmesi ve yakınlarına iade edilmesi çalışmalarını yürütüyor. Komitenin Kıbrıs'ta devam eden çalışmalarında bugüne kadar 2001 kayıptan 680’i bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler