Kestiği bir ağaç için 30 fidan dikecek

Kestiği bir ağaç için 30 fidan dikecek

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Hacı Açıl, belediyenin verdiği ceza uyarınca kestiği evinin önündeki ağaç yerine dikmesi gereken 30 fidan için çalışmalarına başladı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde evinin önündeki ağacı izinsiz kestiği için 30 fidan dikme cezası verilen kişi, belediye ekiplerinin gözetiminde çalışmalarına başladı.

Hacıömer Mahallesi Karaçöl Caddesi'nde bulunan evinin önündeki 20 yılık dut ağacını izinsiz kestiği için hakkında tutanak tutulan Hacı Açıl, Kabahatler Kanunu'na göre verilen 30 fidan dikme cezasını "çekmek" için kolları sıvadı.

Açıl, belediye ekiplerinin gözetiminde Siverek-Çermik Karayolu üzerinde bulunan Tokdemir Mezarlığı'na 10 fidan dikti. Karar uyarınca Açıl, kalan 20 fidanı 2 gün içinde dikerek cezasını tamamlayacak.

- "Pişmanım"

Fidan dikiminde gazetecilere açıklamalarda bulunan Açıl, evinin önündeki ağacı kestiği için duyduğu pişmanlığı dile getirdi.

Söz konusu ağacı, dallarından faydalanılarak evine çok rahat çıkıldığı için kestiğini belirten Açıl, "Ağacı kesmek gibi bir niyetim yoktu ancak ağaçtan evime rahatlıkla çıkılıyordu. Belediyeye başvuruda bulundum, belediye ağacı kesmedi. Ben de hırsızlık olayını engellemek için ağacı kestim. Zabıtalar, hakkımda tuttukları tutanağı Belediye Encümenine sevk etti. Encümen üyeleri bana 30 ağaç dikme cezası verdi. Ben de bugün ağaçları dikmeye başladım" diye konuştu.

Evinin önündeki 20 yıllık dut ağacını geçen ay izinsiz kesen Açıl hakkında Siverek Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından tutanak tutulmuş, Siverek Belediyesi Encümeni de Kabahatler Kanunu gereğince Açıl'a 30 fidan dikme cezası vermişti.


Kestiği bir ağaç için 30 fidan dikecek

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler