Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Nazilli ilçesinde görev yapan gazetecilerin öncülüğünde Kayseri ve İstanbul'daki terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla "Teröre karşı tek yumruk" yürüyüşü gerçekleştirildi- Nazilli Kaymakamı Okur:- "Bugün burada Nazilli’de görev yapan basın mensubu

AYDIN (AA) - Aydın'ın Nazilli ilçesinde "Teröre karşı tek yumruk" yürüyüşü gerçekleştirildi.

İlçede görev yapan gazetecilerin öncülüğünde düzenlenen etkinlik Hürriyet Karakolu önünde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Buradaki programın ardından düzenlenen yürüyüşte vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 2 kilometre "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Polis ve askere kalkan eller kırılsın" şeklinde slogan atarak Belediye Meydanı'na kadar yürüdü.

Gazetecilerden Mehmet Ali Cintosun tarafından Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiiri okundu. Gazeteciler adına açıklama yapan Erdal Savaş da Kayseri ve İstanbul'daki terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla "Teröre karşı tek yumruk" sloganıyla çağrıda bulunduklarını ve her kesimden vatandaşların yürüyüşe destek verdiğini söyledi.

Savaş, "Türk’ü ve Kürt'ü, Alevi'si, Sünni'siyle Arap ve Çerkez'iyle ve bu topraklarda İslam’ın engin hoşgörü şemsiyesi altında yaşayan tüm insanlarıyla tek yumruk olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz hep birlikte Türkiye’yiz” dedi.

Yürüyüşe destek veren Kaymakam Mehmet Okur ise şunları söyledi:

"Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan teröre karşı en güzel cevap, korkusuzca bu terörün üstüne gitmek ve birlik beraberliğimizi her fırsatta göstermektir. Bugün burada Nazilli’de görev yapan basın mensubu arkadaşların öncülüğünde bütün sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz, ideolojileri ne olursa olsun bütün vatandaşlarımız vatanına sahip çıktı. Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak için canını feda eden kahraman güvenlik güçlerimizin yanında duruşunu en güzel şekilde gösterdi."

İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, gaziler, şehit aileleri ve bazı sivil toplum kuruşları da yürüyüşe katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler