Kayseri ihracatında artış

Kayseri ihracatında artış

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri'nin ağustos ayı ihracatının, ihraç kayıtlı satışlar...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri'nin ağustos ayı ihracatının, ihraç kayıtlı satışlar ve Kayseri Serbest Bölge'den yapılan ihracat da eklendiğinde 187,2 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

KAYSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyüksimitci, Kayseri'nin ilk 8 aylık ihracatında ilk üç sırayı Irak, Almanya ve ABD'nin aldığını, ihraç edilen ürünlerde ise ilk üç sırada mobilya, tekstil, demir ve demir dışı metallerin geldiğini kaydetti.

Kayseri'nin ihracat rakamlarının artmaya devam ettiğini vurgulayan Büyüksimitci, şunları kaydetti:

"Kayseri'nin ağustos ayı ihracatı bir önceki aya göre yüzde 14,1'lik artışla 144,1 milyon dolar olmuştur. Bu verilere ihraç kayıtlı satışlarımız ve Kayseri Serbest Bölge'den yapılan ihracatı da eklediğimizde, ağustos ayı ihracatımız toplamda 187,2 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakamın ülkemiz ihracatının yüzde 11,9 artışının üzerinde olması bizleri sevindirmiştir."

İhracattaki artışın Türkiye'nin büyüme rakamlarına da yansıyacağını ifade eden Büyüksimitci, dış ticaretin ekonomik büyümenin temel faktörlerinden olduğunu, ikinci çeyrekte de en az yüzde 5’lik büyüme beklediklerini aktardı.

Büyüksimitci, Türkiye ve Kayseri'nin kalkınmasına katkı sağlayan tüm sanayici ve iş adamlarına teşekkür ettiğini de kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler