Katar Emiri Şeyh Temim'in Asya turu

Katar Emiri Şeyh Temim'in Asya turu

DOHA (AA) - Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Singapur'da Başbakan Lee Hsien Loong ile Istana Sarayı'nda bir...

DOHA (AA) - Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Singapur'da Başbakan Lee Hsien Loong ile Istana Sarayı'nda bir araya geldi.

Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre, Katar Emiri Şeyh Temim ve Singapur Başbakanı Loong'un görüşmesinin ardından iki ülke arasında farklı konularda 7 mutabakat zaptı imzalandı.

İki ülke arasında imzalanan mutabakat zabıtlarının "yatırım, eğitim, hukuk ve yargıda iş birliği gibi birçok alanı" kapsadığı belirtildi.

Asya turuna pazar günü Malezya'dan başlayan Şeyh Temim, dün ve bugün Singapur'da yaptığı temaslarının ardından buradan ayrılarak Endonezya'ya geçti.

Bazı Arap ülkelerinin Katar'la diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurmasının ardından ikinci kez yurt dışı turuna çıkan Şeyh Temim, ilk turuna 14 Eylül'de Türkiye'den başlamış ve 10 gün süren yurt dışı turunu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu genel görüşmelerinin 72. dönem oturumlarına katılarak tamamlamıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen, Mısır ve Bahreyn, 5 Haziran'da yaptıkları açıklamayla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, hava sahalarını Katar'a kapatmış, söz konusu diplomatik ablukaya daha sonra bazı başka ülkeler de katılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :