Kartal Dadaş’la başlayacak

Kartal Dadaş’la başlayacak

Atiker Konyaspor, ligin ilk haftasında Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’u konuk edecek.

 

Spor Toto Süper Lig 2018-2019 Lefter Küçükandonyadis Sezonu MKE Ankaragücü ile son şampiyon Galatasaray arasında dün oynanan maçla başladı. Atiker Konyaspor, ligin ilk haftasında Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’u konuk edecek. Yarın Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak ve saat 19.30’da başlayacak mücadeleyi Suat Arslanboğa yönetecek. Arslanboğa’nın yardımcılıklarını Samet Çavuş, Yusuf Bozdoğan yaparken maçın 4. hakemi Emre Malok olacak.

ÇALIMBAY DÖNEMİ

Geçtiğimiz sezon 3 hoca değiştiren ve ligi Sergen Yalçın’la tamamlayan Atiker Konyapor’da sezon sonunda yönetim değişti. Fatih Yılmaz başkanlığındaki yönetim yerini genel kurulda Hilmi Kulluk başkanlığındaki yönetime devretti. Kulluk yönetimi yeni sezon için takımı Rıza Çalımbay’a devam etti.

HEDEF GALİBİYET

Atiker Konyaspor, Süper Lig’in yeni takımı Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor karşısında sezona galibiyetle başlamak istiyor. İlk maçta saha ve seyirci avantajını da arkasına alarak sahadan galibiyetle ayrılmak isteyen yeşil-beyazlılar, lige galibiyetle ve moralli başlamanın  öneminin farkında. Temsilcimizde tüm planlar 3 puan üzerine kuruldu.

SÜPER LİG’İN YENİLERİ
TFF 1.Lig’de başarılı performans gösterip bir üst lige çıkan Ankaragücü, BB Erzurumspor ve Çaykur Rizespor Süper Lig’de mücadele edecek. 2011-2012 sezonunda dolayı küme düşen Ankaragücü 6, 2016-2017 sezonunda ligden düşen Çaykur Rizespor ise 1 sezon aradan sonra Süper Lig’de boy gösterecek. Konyaspor’la karşılaşacak BŞB Erzurumspor ise ilk defa bu ligde mücadele edecek.
YENİ SEZON ÖNCESİ 92 TRANSFER
Spor Toto Süper Lig’in yeni sezon öncesi kulüpler kadrolarını güçlendirmek adına transferlerine devam ediyor. Süper Lig’de mücadele eden 18 takım toplamda 92 yeni futbolcu transferi yaptı. Bu transferlerin elli birini yabancı futbolcular, kırk bir tanesini ise yerli futbolcular oluşturdu. Kadrosuna en çok takviye 12 futbolcuyla BB Erzurumspor yaparken en az transferi 2 futbolcuyla son şampiyon Galatasaray gerçekleştirdi.

HAZIRLIKLARIN SONUNA GELİNDİ

Atiker Konyaspor, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor hazırlıklarını sürdürüyor. Yeşil-beyazlılar, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve yardımcı antrenörler yönetiminde yapılan antrenmana tedavisine devam edilen ve takımdan ayrı çalışan Petar Filipovic dışında tüm oyuncular katıldı. Koşu, ısınma hareketleri ve pas çalışması ile başlayan, 5’e 2 ve top çalışması ile devam eden antrenman, 3’e 2, 4’e 3, 5’e 4 ve 5’e 5 savunma-hücum organizasyonları ve çift kale maç ile sona erdi.

Etiketler :