Kararları maçın önüne geçti

Kararları maçın önüne geçti

TBL’nin 30. haftasında Selçuklu Belediyespor’la-Türk Telekom arasında oynanan maçta görev alan hakemler, yönetimleriyle büyük tepki çekti.

Tunçtan Durmuşcan (başhakem), Ogün Cılız, Fazilet Gülter hakem üçlüsü, mücadelede ev sahibi olmasına karşın bütün takdir haklarını konuk Türk Telekom’dan yana kullandı. Mücadelede çok kolay bir şekilde Daniels’e sportmenlik dışı, İzzet Türkyılmaz’a da teknik faul veren hakemlerin bardağı taşıran kararlarına Selçuklu Belediyespor kenar yönetimi tepki gösterdi. Genel menajer Bekir Yarangüme ve koç Serkan Erdoğan hakemlerin kararına adeta isyan etti.

Hakemler Serkan Erdoğan’a önce teknik faul verdi, sonra da diskalifiye etti. Hakemlerin verdiği bu kararlar maçı izleyen taraftarların da tepkisini çekti. Taraftarlar uzun süre hakemleri ıslık ve yuhalamalarla protesto etti.

SELÇUKLU BELEDİYESPOR'DAN TEPKİ

Selçuklu Belediyespor Basketbol Kulübü’nden hakemlere tepki geldi. Ligin 30. haftasında Türk Telekom’a 90-80 mağlup olan mavi-beyazlı kulüpte yöneticiler hakemleri daha dikkatli olmaya davet etti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: “Öncelikle Türkiye Basketbol Ligi 30.hafta maçında karşılaştığımız Türk Telekom’u haklı galibiyetinden ve şampiyonluğundan dolayı tebrik ederiz. Sezon başından buyana aleyhimize yapılan hakem hataları, Türk Telekom ile oynadığımız karşılaşmada en üst noktaya ulaşmıştır. Bu nedenle açıklama yapma ve görüntüleri kamuoyuyla paylaşma zorunluluğu doğmuştur. Oyuncumuz Will Daniels’a verilen iki hatalı sportmenlik dışı kararı, oyuncumuzun haksız bir şekilde oyundan ihraç edilmesine neden olmuştur.  Oyuncumuz İzzet Türkyılmaz’a verilen hatalı teknik faul kararı ve bu kararın haklı itirazı sonucunda ise Baş Antrenörümüz Serkan Erdoğan, teknik faul ve yanlış diskalifiye kararı sonrası oyundan ihraç edilmiştir. Verilen bu hatalı kararlar sonrası karşılaşmayı centilmen bir şekilde rakip takım seyircisiyle birlikte yan yana takip eden taraftarlarımız, hakemin üst üste verdiği yanlış kararlar sonrası tepki göstermiştir. Play-off’a kalma, ligde kalma, ve sonrasında lige çıkma mücadelelerinin verileceği bu kritik haftalarda, hakemlerimizin çok daha dikkatli olmalarını kulübümüz ve tüm takımlar adına temenni ederiz