İzmir'de şehit aileleri ve gazilere iftar

İzmir'de şehit aileleri ve gazilere iftar

Vali Toprak:- "Şehit aileleri olarak evlat ve canlarınızı, gaziler olarak da uzuvlarınızı kaybettiniz. Ona rağmen dimdik ayakta durarak 'Bu vatan için feda olsun' dediniz. Bu vatan için her şeyin feda olması gerekiyor"

İZMİR (AA) - İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Şehit aileleri olarak evlat ve canlarınızı, gaziler olarak da uzuvlarınızı kaybettiniz. Ona rağmen dimdik ayakta durarak 'Bu vatan için feda olsun' dediniz. Bu vatan için her şeyin feda olması gerekiyor" dedi. 

Toprak, valilikçe Balçova Kaya Termal Otel'de şehit aileleri ile gaziler için düzenlenen iftarda, şehit ve gazi yakınlarının sorunlarının çözülmesi için devletin tüm katmanlarıyla çalıştığını söyledi. 

Şehit yakınları ve gazilerin acıyı kendi içinde yaşadığını belirten Toprak, "Devlet olarak sizleri, o acılardan az da olsa arındırmak istiyoruz" diye konuştu.

Sıkıntıların ortadan kaldırması için çaba gösterdiklerini anlatan Toprak, şöyle devam etti:

"Askeriye, jandarma ve büyükşehir belediyemiz de dahil tüm katmanlarımızla, şehit aileleri ve gazilere bakışı içtenlikle yerine getirmeye çalışıyoruz. Eksikliklerimiz olabilir, onları da zaman içinde gidermeye çalışıyoruz. Şehit aileleri olarak evlat ve canlarınızı, gaziler olarak da uzuvlarınızı kaybettiniz. Ona rağmen dimdik ayakta durarak 'Bu vatan için feda olsun' dediniz. Bu vatan için her şeyin feda olması gerekiyor. Allah hiçbir zaman birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Sevgiyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı hiçbir zaman gönlümüzden çıkarmasın."

İftara, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İl Müftüsü Ramazan Muslu ile İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da katıldı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı