İTÜ'de "Madencilik Şenliği" düzenlendi

İTÜ'de "Madencilik Şenliği" düzenlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Bölümü öğrencilerince "Madencilik Şenliği" gerçekleştirildi.İTÜ Rektör Yardımcısı...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Bölümü öğrencilerince "Madencilik Şenliği" gerçekleştirildi.

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, Ayazağa'da Prof. Dr. Orhan Kural Maden Mühendisliği Fakültesi binasında düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada, üniversite olarak her türlü yeniliğe destek verdiklerini söyledi.

Öğrencilerin yaptığı çalışmaları ve maden anıtını çok anlamlı bulduğunu vurgulayan Sadıkoğlu, "Soma'da, Ermenek'te ve madende çalışırken hayatlarını kaybeden maden şehitlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda çalışanlara da kolaylıklar diliyorum. İTÜ olarak dünyanın en saygın üniversite sıralamalarından “QS World Rankings by Subject”in 2017 verileri sonucu, Maden Mühendisliği Bölümü olarak 31. sırada yer aldık. Bu çok gurur verici bir olay. Öğrencilerimizi tekrar tebrik ediyorum. Bu güzel alanı bize kazandıran Orhan Kural hocam ve öğrencilerimize de şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Madencilik Eğitim ve Uygulama Merkezinin bulunduğu alana öğrencilerin büyük gayretleriyle maden anıtı ve park yaptıkları kaydetti.

Bu çalışmaya destek verenlere teşekkür eden Kural, "Soma'daki felakette, bölüm olarak çok üzüntülü günler geçirmiştik. Şimdi onların anısına anıtımızı da açtık. Soma'yı hiçbir zaman unutmayacağız. Onları hep sevdik ve seveceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından, Kural, çalışmalarda katkısı bulunan yönetici ve öğrencilere plaket takdim etti. Daha sonra, anıt ve parkın açılışı gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Konuk, aynı üniversiteden Prof. Dr. Mahmut Yavuz ve öğrenciler katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :