İsveç Kültür ve Demokrasi Bakanı Kuhnke:

İsveç Kültür ve Demokrasi Bakanı Kuhnke:

Kuhnke: - "Sığınmacılar için hükümet 2017'de yaklaşık 3,5 milyar kron (1,2 milyar TL) bütçe ayırdı"- "İran kadın milli takımı ilk kez Asya dışında Avrupa'da bir milli maça çıkarak tarihe geçti"- "Nobel Edebiyat ödülünü kazandığı halde buna cevap vermemesi

STOCKHOLM (AA) - ATİLA ALTUNTAŞ - İsveç Kültür ve Demokrasi Bakanı Alice Bah Kuhnke, 2017 yılında ülkesinin sığınmacılar için yaklaşık 3,5 milyar kron (1,2 milyar TL) bütçe ayıracağını söyledi.
Kuhnke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsveç'in sığınmacılara yardımlarına değinerek, şöyle konuştu:
"İsveç'e dünyanın farklı yerlerinden gelen sığınmacılar için kültürel yatırımlarımız 2017 yılında da devam edecek. Özellikle valilikler ve belediyeler ile birlikte Kültür Bakanlığı'ndan yetkililer bizzat sığınmacı yurtlarına giderek, bire bir sığınmacılarla istişare ederek yeni kültürel faaliyetler için adımlar atılacak. Sığınmacılar için hükümet 2017'de yaklaşık 3,5 milyar kron (1,2 milyar TL) bütçe ayırdı. Bu paranın bir kısmı sığınmacıların kültürel faaliyetleri için harcanacak."

- Tarihi maç
İran kadın milli futbol takımının geçen hafta ülkesinin kadın milli futbol takımına karşı oynadığı maça dikkati çeken Kuhnke, "İran kadın milli takımı ilk kez Asya dışında Avrupa'da bir milli maça çıkarak tarihe geçti." dedi.
İsveçli Bakan, "İran kadın milli takımı ilk kez Asya dışında Avrupa'da bir milli maça çıkarak tarihe geçti. Bu durumu çok önemsiyorum. Zira, kadın hakları, eşitliği ve demokrasi adına bu maç büyük bir adımdı. İran 7-0 yenildi ama skorun hiç bir önemi yok. Çünkü futbol sadece futbol değil, dostluk, sevgi, saygı her şeyi içeriyor." diye konuştu.

- Bob Dylan'ın Nobel sessizliği
Amerikalı müzisyen Bob Dylan'ın Nobel edebiyat ödülü kazanmasının ardından sessizliğini koruması hakkında ise Kuhnke, bu sessizliğin sanatçının "özgür bakışıyla" ilgili olduğunu ifade etti.
Kuhnke, "Sanatçılar özgürdür ve kendi dünyaları vardır. Nobel edebiyat ödülünü kazandığı halde buna cevap vermemesi onun rahatlığı ve özgür bakış açısından kaynaklanıyor. Bu yüzden Bob Dylan'ın görüşlerine son derece saygı duyuyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :