İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Güneydoğu gazileri, Sivil Memurlar Sendikası ile bazı futbol kulüplerinin taraftarları, Çevik Kuvvet'i ziyaret ederek, başsağlığı diledi

ANKARA (AA) - Güneydoğu gazileri, Sivil Memurlar Sendikası ile bazı futbol kulüplerinin taraftarları, Çevik Kuvvet'i ziyaret etti.

Bilkent Gazi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Güneydoğu gazileri, Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek, başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Gazi Jandarma Astsubay Ali Gümüştaş, burada yaptığı açıklamada, şehitlik makamının herkese nasip olmayacak kadar büyük bir makam olduğunu belirtti. Gümüştaş, şehitlerin makamına erişmeyi bütün gaziler olarak temenni ettiklerini söyledi.

Son olarak İstanbul'da vatan evlatlarına yapılan hain saldırıları şiddetle kınadıklarını ifade eden Gümüştaş, yapılan saldırıların Türk milletinin sabrını taşırdığını kaydetti.

Gümüştaş, "Ülkemizin ve milletimizin huzuruna kast eden hainlerin alçakça ve şerefsizce tertipleri karşısında vatandaşlarımızın geleceğe yönelik kaygıları artırsa da umutsuzluk ve karamsarlığı hat safhaya ulaştırsa da biz gaziler her zaman askerimizle, polisimizle ve büyük Türk milletimizle omuz omuza tüm hainliklere karşı hep dimdik duracağız. Bu saldırılar bizleri korkutmayı hedef alıyor ama yanılıyorlar. Korkmayız. Sonuna kadar mücadele edip her türlü terör örgütünü ve onların ağababasını bu topraklardan süreceğiz." dedi.

- "Polisimizin yanındayız"

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) üyeleri de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde bir araya gelerek, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Türk bayrakları taşıyan grup üyeleri, "Güvenlik güçlerimize yapılan saldırıları kınıyoruz" ve "Terörü lanetliyoruz" yazılı pankartlar açtı.

SİME-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yalçınkaya, grup adına yaptığı açıklamada, terör destekçilerini lanetledi.

Terörle mücadelenin zafiyet kabul etmeyeceğini ifade eden Yalçınkaya, hainlerle mücadele konusunda polisin yanında olduklarını belirtti.

Yalçınkaya, emniyet mensuplarının görevlerini yerine getirirken çektiklerini sıkıntıları anımsatarak, gösterilen fedakarlığın anlaşılması ve çalışma koşullarının düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin bölünmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Yalçınkaya, "Bizler halen demokratik teamüller içinde terörü kınıyorsak, millet olarak birlikte yaşama inancından söz ediyorsak, bu, aziz milletimizin efendiliğinden ve şehitlerimize hürmetindendir. İşbirlikçi tüm ülkelerin Türkiye'yi itibarsızlaştırma çabaları sonuçsuz kalacaktır." şeklindi konuştu.

Açıklamanın ardından İstanbul'daki terör saldırılarında şehit olanlar için dua eden sendika üyeleri, çevik kuvvet polislerine karanfil verdi ve lokum ikram etti.

- Taraftar duyarlılığı

Ankaragücü Kulübü önderliğinde, çeşitli takımların taraftar grupları da İstanbul'daki terör saldırısına tepki göstermek için çevik kuvvet ekiplerini ziyaret etti.

19 Mayıs Stadyumu'nda gerçekleştirilen ziyarette, omuz omuza vererek terör karşıtı sloganlar atan taraftarlar, birlik beraberlik mesajları verdi.

Çevik Kuvvetten Sorumlu Emniyet Müdürü Uğur Çelik, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Farklı takımların taraftarlarının bir araya gelerek gerçekleştirdiği etkinliğin önemli olduğunu belirten Çelik, "Arkadaşlarımız devletinin, milletinin, askerinin ve polisinin yanında olduğunu bu vesileyle bir kez daha haykırdılar, bizi de çok mutlu ettiler." diye konuştu.

Emniyete ait iki TOMA aracından birine "15 Temmuz Şehitleri", diğerine "Beşiktaş Şehitleri" adını verdiklerini duyuran Çelik, taraftarlarca "TOMA'mız olsun, siz şehit olmayın" sloganları eşliğinde alkışlandı.

Çelik, Vodafone Arena çevresindeki terör saldırısının ardından Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasında ortaya çıkan birlik ve beraberliği takdirle karşılaştıklarını belirterek, "Beşiktaş-Bursaspor taraftarı arasında geçen "Aramız bozuk ama kanımız bozuk değil' sloganı bizi ayrıca duygulandırdı. Hepsinin gücünü, desteğini yanımızda hissettikçe biz de bu bilinç ve şuurla daha güçlü kuvvetli olarak mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Ankaragüçlü taraftarlar adına konuşan Celal Oltulu da ziyaret için diğer takımların taraftarlarıyla bir araya geldiklerini belirterek, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Şehit polislerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Polisimizin yanında olan bütün taraftar gruplarına da teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından "Polise uzanan eller kırılsın", "Bizlere cop vurun, şehit olmayın", "Aramız bozuk, kanımız değil" sloganları atan taraftarlar ile Çevik Kuvvet ekipleri hatıra fotoğrafı çektirdi.






İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler