İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

TGTV Yönetim Kurulu Başkanı Akbulut:- "Bu saldırılar karşısında, 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi birlik, beraberlik ve tam bağımsızlık inancımızla dimdik duracağız"- İKV Başkanı Zeytinoğlu:- "Türkiye ile özellikle AB'li dostlarımızın dayanışma içi

İSTANBUL (AA) - Bazı sivil toplum kuruluşları, Beşiktaş'taki terör saldırısını lanetledi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, yaptığı açıklamada, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Akbulut, şehit ailelerine ve millete başsağlığı dileyerek, şu ifadeleri kullandı:

"İnsanlık düşmanı terör örgütlerini ve onlara hamilik yapanları şiddetle telin ediyoruz. Şehitlerimiz, tam bağımsız bir ülke olmamız için canlarını ortaya koymuşlardır. Bu saldırı da bundan önceki saldırılarda olduğu gibi Türkiye’nin bağımsızlığına ve istikrarına yapılmıştır. Küresel güçlerin modern silahlarla donatıp, her türlü taktik ve lojistik destek sağladığı terör örgütleri ile karşı karşıyayız. Bu saldırılar karşısında, 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi birlik, beraberlik ve tam bağımsızlık inancımızla dimdik duracağız. Bu toprakları milletimize vatan yapan inanç ve mücadele ruhumuz, terör karşında asla sarsılmayacaktır."

Terörün, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozamayacağını vurgulayan Akbulut, istikbal yürüyüşlerinin devam edeceğine inançlarının tam olduğunu belirterek, "Terör eylemleri karşısında; milletimizi, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edip yekvücut olmaya davet ediyoruz. İstismara yol açabilecek söz ve eylemler konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini hatırlatıyoruz." görüşlerini paylaştı.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddetle lanetlediklerini belirterek, şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Zeytinoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu tür saldırılar, ülkemizin milli birlik ve beraberliğine karşı işlenmiş insanlık dışı eylemlerdir. Terörün her türlüsüne karşı uluslararası camia birleşmeli. Bu sorunu en acı bir şekilde deneyimlemiş ülkelerden olan Türkiye ile özellikle AB'li dostlarımızın dayanışma içinde olup, terör ile mücadelemizde ortak hareket etmesini bekliyoruz."

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ise Türkiye'nin kara ve acılı günlerinden birini daha yaşadığını belirtti.

Saldırıyı lanetleyen Beko, "Ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Her terör ve şiddet eyleminin ardından, saldırıları kınayan ve lanetleyen açıklamalar yapmak, maalesef acıyı, göz yaşını, akan kanı durdurmaya yetmemektedir." ifadelerini kullandı.

Beko, ülkede hızla yükseldiğini belirttiği şiddetin nedenlerinin sorulması gerektiğini savunarak, eleştirilerde bulundu.

Aynı acılarla karşı karşıya kalmak istemediklerini vurgulayan Beko, şunları kaydetti.

"Terörle, şiddetle, çatışmayla, savaşla bu ülkenin hiçbir sorunun çözülemeyeceğini, ülkemizin ve insanlığın adım adım tüketilmekte olduğunu artık herkesin görmesini istiyoruz. Saldırıyı bir kez daha lanetliyor, kana ve göz yaşına doyan bu topraklarda acıların artık son bulmasını diliyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler