işsizlik yüzde 2.5 azalacak!

işsizlik yüzde 2.5 azalacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, küresel ekonominin ekonomiye 2 trilyon dolar kaynak sağlayacağını, bu kaynakla işsizliğin yüzde 2.5 azalacağını belirtti.

İsviçre'nin Davos kasabasında başlayan Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni bir dünya düzeni gerektiğini söyledi.  Konuşmasında, tüm G20 liderlerine çağrıda bulunan Davutoğlu, “Hepimiz ortak değerlerimiz çerçevesinde sığınmacılar gibi insanlık trajedilerini çözmek için beraber çalışmalıyız” dedi. Davutoğlu, “Ben, tüm G20 liderlerine çağrıda bulunuyorum, hepimiz harekete geçmeliyiz, hepimiz ekonomi bakanlarıymışız gibi, sadece ülkelerimizin liderleri değil insanlığın ekonomi bakanlarıymışız gibi davranmalarını istiyorum. Onlara, ekonominin, ticaretin bakanları, insanlığın iklim bakanlarıymışız gibi davranma çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

KÜRESEL EKONOMİYE 2 TRİLYON KATKI

Davos'ta, Türkiye'nin G20 dönem başkanlığı sebebiyle özel önemle bulunan Türk heyetine başkanlık eden Ahmet Davutoğlu, “Türkiye'nin G20 İçin Vizyonu” başlıklı panelde konuştu. 2008 krizinin çok şey öğrettiğini, hızla yayılıp sosyal bir krize yol açtığını ifade eden Davutoğlu, “Pek çok ülkede politik krizler yaşandı. G20, en kapsamlı ve katılımcı süreçlerden biri. İstihdam bizim için çok önemli bir alan olacak. Dünyada 75 milyon genç işsiz bulunuyor. KOBİ'ler ve düşük gelirli ülkeler, Türkiye'nin toplantılarında önemini koruyacak. G20'nin 2018 sonuna kadar yıllık gelir oranının yüzde 2.8 artırılmasını hedefliyoruz. Eğer bu başarılacak olursa küresel ekonomiye 2 trilyon dolardan büyük katkı sağlanacak. Kararlar hayata geçirilirse, işsizlik yüzde 2.5 azalacak” dedi. Avrupa Birliği ile ABD arasındaki ticaret anlaşmasına değinen, Avrupa ile Türkiye arasındaki Gümrük Birliği'ne ters olduğunu da söyleyen Davutoğlu, “Bu noktada tutarlılığın ne kadar gerekli olduğunu görüyoruz” ifadesini kullandı.


Başbakan'a Davos'ta Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay da eşlik ediyor.