İran'da terör saldırısı: En az 73 ölü

İran'da terör saldırısı: En az 73 ölü

İran'ın Kirman kentinde düzenlenen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ölümünün 4. yıl dönümü anma töreninde meydana gelen iki patlamada, hayatını kaybedenlerin sayısı 73'e yükselirken, 170 kişi de yaralandı.

İran'ın Kirman kentinde, Devrim Muhafızları Ordusu'nun Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 3 Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında ölümünün 4. yıl dönümü anma törenlerinde trajik bir olay yaşandı. Süleymani'nin mezarının da bulunduğu mezarlık yolunda düzenlenen anma etkinliği sırasında meydana gelen iki patlamada en az 73 kişi yaşamını yitirirken, 170 kişi de yaralandı.

İran resmi ajansı IRNA'ya göre, Kirman kentinde gerçekleşen patlamaların detayları hakkında henüz net bir bilgi bulunmamakla birlikte, olay yerinden yayınlanan görüntülerde katılımcıların kaçıştığı ve ambulansların hızla olay yerine gittiği gözlemlendi. İran Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi, Kirman'daki patlamalarda ölenlerin sayısının 73'e, yaralı sayısının ise 170'e yükseldiğini açıkladı.

Süleymani'nin ölümünün 4. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen anma programına İran'ın birçok kentinden binlerce kişinin katıldığı belirtildi. Ancak, patlamaların nedeni ve kapsamı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Olayın detayları soruşturulurken, Kirman kenti ve ülke genelinde güvenlik önlemleri artırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.