İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

AKSARAY (AA) - Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.Ulu Cami önünde toplanan grup, "Barış,...

AKSARAY (AA) - Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

Ulu Cami önünde toplanan grup, "Barış, kardeşlik ve adalet için kendine değil, herkese Müslüman", "Siyonist işgale son, Filistin'e özgürlük" ve "Siyonizm yenilecek, direniş kazanacak" yazılı dövizler taşıyarak, İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Platform Başkanı Eyüp Dağdaş, Kudüs'e 1948'ten beri yapılan işgallerin İslam'a karşı yapılan bir saldırı olduğunu söyledi.

Dağdaş, Müslümanların kardeş olduğunu ifade ederek, "Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Allah'ın izni ile bu zulüm bitecek. Her zaman Filistin'in yanındayız. Kayıtsız şartsız Allah'a teslim olmuş, ordusunun ayak sesleriyle tüm dünyaya korku salmış Osmanlı'nın mirasçısıyız. Alçakların kulaklarında her daim bu sözler yankılanacaktır. Bir gece ansızın gelebiliriz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :