İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

Uluslararası Rabia Platformu:- "İsrail'in bu haksız ve hukuksuz tavrına 'dur' demek için tüm halkımızı, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri tepki göstermeye davet ediyoruz"

TEKİRDAĞ (AA) - Uluslararası Rabia Platformu, İsrail'in haksız ve hukuksuz tavrına "dur" demek için tüm vatandaşları, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri tepki göstermeye davet etti.

Platformdan, "Mescid-i Aksa için harekete geçme çağrısı" başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın "Müslümanların ilk kıblesi ve mukaddes mescidi" olduğu belirtildi.

"İsrail'in haksız ve zorbaca Mescid-i Aksa'da ibadeti engellemesinin, zorlaştırmasının, Mescid-i Aksa'yı işgale ve tahribe kalkışmasının kabul edilemez" olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail hükümeti, adım adım Mescid-i Aksa'yı ele geçirmeye çalıştığı gibi Kudüs'ü de Yahudileştirmek istemektedir. İslam dünyasının sessizliğinden, tepkisizliğinden ve dağınıklığından istifade eden İsrail yönetimi, bu tavrıyla İslam dünyasına ve Müslümanlara hakaret etmekte ve insanlığa karşı suç işlemektedir. İsrail'in bu haksız ve hukuksuz tavrına dur demek için tüm halkımızı, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri tepki göstermeye davet ediyoruz. Tüm halkımızı bugün cuma namazından sonra yapılacak eylemlere katılmaya çağırıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :