İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

Yaklaşık 300 kişilik Yahudi yerleşimci grubu, İsrail polisinin eşliğinde Aksa'nın avlusuna girdi

KUDÜS (AA) - Kudüs'te bir grup Yahudi yerleşimcinin İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sukot (Çardak) Bayramı'nı bahane eden yaklaşık 300 Yahudi yerleşimci El-Meğaribe Kapısı'ndan Aksa'nın avlusuna girdi.

Görgü tanıkları Yahudi yerleşimcilere İsrail polisinin eşlik ettiğini dile getirdi.

Öte yandan İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı basın açıklamasında Sukot Bayramı nedeniyle on binlerce kişinin Ağlama Duvarı önünde toplandığını kaydetti.

Rosenfeld, İsrail polisinin Ağlama Duvarı ve Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yoğun güvenlik önlemleri aldığını aktardı.

İsrail güçleri eşliğinde sık sık Mescid'i Aksa'ya yönelik baskınlar düzenleyen yerleşimciler, bu girişimlerini Yahudi bayramlarında daha da artırıyor.

Yahudi inancına göre İsrailoğullarının Sina'dan çıkışını sembolize eden Sukot Bayramı, 7 gün evlerin önlerinde veya çatılarında kurulan özel çardaklarda ve Mescid-i Aksa'nın kuzey batısındaki Burak Duvarı'nda (Ağlama Duvarı) Tevrat'tan özel dualar okunarak kutlanıyor. Pazar günü başlayan Sukot Bayramı bu hafta sonuna kadar sürüyor.

Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camii'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğunu iddia ediyor.

İsrail, Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Doğu Kudüs'ü 1967'den beri işgal altında tutuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler