İsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler

İsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler

Katliam, Esenler'de protesto edildi

İSTANBUL (AA) - Esenler'de, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in, duruma tepki gösteren Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliama tepki gösterildi.

Esenler Belediyesi ve Uluslararası Kudüs ve Filistin Destek Birliği tarafından Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Beytülmakdis Öncüleri Derneği Kudüs Akademisi Başkanı Ahmed Harara, burada yaptığı konuşmada, bundan tam 70 yıl önce milyonlarca Filistinlinin zalim çetelerin baskısıyla yurtlarını terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

15 Mayıs 1948 tarihinin Filistinliler için büyük bir felaket olduğunu belirten Harara, "O gün biz Filistinliler için büyük bir felaketti, Nakba idi. O gün biz bir felaket yaşadık fakat bugün o felaket kat kat büyüyerek karşımıza çıktı. Bugün İslam ülkelerinin yöneticileri, sözüm ona Müslüman ülkelerin liderleri bize ihanet ederek, düşmanlarımız ile iş birliği yaparak bize yaşamış olduğumuz felaketlerin daha büyüğünü yaşatıyorlar. Kardeş bildiklerimiz bizleri düşmanlarımıza terk ediyorlar. Bu bizim için daha acı, daha büyük bir felakettir." diye konuştu.

Harara, Gazze'de mücadele eden Müslümanların ümmetin onurunu korumaya çalıştığını ifade etti.

Etkinliğe Gazze'den görüntülü canlı bağlantıyla katılan Filistin Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Jamal Ahmad Alıkeili ise Gazze'de hassas günler yaşadıklarını söyledi.

Gazze'deki insanların 12 yıldır açık hava hapishanesinde yaşadıklarını vurgulayan Alıkeili, "12 yıldır günün büyük bölümünde elektrik yok. Sularımız içilmez durumda. İçeriye hiçbir şekilde malzeme girişi mümkün değil. İçerideki insanlar dışarı çıkmak isteseler çıkarmıyorlar. Gazze 12 yıldır büyük ve kötü bir abluka içerisinde yaşama ve hayatta kalma mücadelesini sürdürüyor." diye konuştu.

Alıkeili sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün bizlere yapmış oldukları zulümler, baskılar onların gücü elinde bulundurması sizi yanıltmasın. Bizler endişeli değiliz. Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki Allah bizimle beraberdir. Siz Türkiye'li kardeşlerimize bizim yanımızda olduğunuz için en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz."

Etkinliğe vatandaşların yanı sıra Kudüs İzcilik Kulübü'nden bir grup çocuk da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler