İsrail Cumhurbaşkanı Peres'ten AB'ye çağrı

İsrail Cumhurbaşkanı Peres'ten AB'ye çağrı

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Avrupa Birliği'ne, Hizbullah'ı terör örgütleri listesine dahil etmesi çağrısında bulundu

 

Brüksel ziyaretinin üçüncü gününde AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'yla görüşen Peres, düzenlenen ortak basın toplantısında, Hizbullah'ı, terörizmin yanında Suriye'deki insani trajediye katkı yapmakla suçladı.

Peres, Hizbullah'ın Lübnan hükümetinin rızası olmadan Suriye'deki katliama dahil olarak "diktatöre yardım ettiğini" ve herhangi bir yaptırımla karşılaşmaması halinde haklı olduğunu düşünebileceğini söyledi.

Peres, "(Lübnan'daki) Hükümetle anlaşmadan Suriye halkının katledilmesine dahil olması ve Avrupa ve diğer yerlerde 20 terör girişimi nedeniyle bedel ödemeliler" dedi.

Şimon Peres, İran'a yaptırımların takviye edilerek sürdürülmesini isterken bu ülkenin nükleer programına ilaveten insan hakları ihlalleriyle de endişe kaynağı olduğunu dile getirdi.

AB Komisyonu Başkanı Barroso da geçen yıl Bulgaristan'da İsrailli turistleri hedef alan saldırının faillerine ulaşılması halinde saldırının arkasındakilerin terör örgütleri listesine dahil edilebileceğini söyledi.

Barroso, İsrail'e "iki devletli çözümü tehlikeye düşürecek hareketlerden kaçınması" çağrısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler