Konya'da yaşanan ev ilaçlama olayının benzeri İstanbul'da da yaşandı

Konya'da yaşanan ev ilaçlama olayının benzeri İstanbul'da da yaşandı

Küçükçekmece Halkalı Merkez Mahallesi'nde bir kişi evini böceklere karşı ilaçladı. Üst katta yaşayan anne ve iki çocuğu, yayılan ilaç kokusu nedeniyle zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

Sabah saatlerinde Küçükçekmece Halkalı Merkez Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 6 katlı binanın 2'nci katında oturan kadın, eşi işe gittikten sonra evini böceklere karşı ilaçladı. Ancak ilaç kokusu kısa sürede tüm binaya yayıldı. Üst katta yaşayan anne ve iki çocuğu, ilacın yoğun kokusu nedeniyle fenalaştı.

Acil Müdahale Ekipleri Harekete Geçti

Fenalaşan anne ve çocukları için çevredeki komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Polis ve AFAD ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, sağlık ekipleri de ilk müdahalenin ardından zehirlenen anne ve iki çocuğunu hastaneye kaldırdı. Zehirlenen üç kişinin tedavisine Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edilmekte olup, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

İnceleme Devam Ediyor

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Böcek ilaçlaması sonucu meydana gelen bu tür kazaların önlenmesi için yetkililer, vatandaşlara daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına, böcek ilaçlamasında kullanılan kimyasalların dikkatli kullanılması ve gerekli önlemlerin alınması önem arz ediyor.

Konya'da da yaşanmıştı

Konya'da birinci katta oturan kiracıların ev ilaçlaması üst katta oturanların zehirlenmesine neden olmuştu. Zehirlenenlerden 7 yaşındaki Ahmet Enes Temel, hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.