İran'da Muharrem ayı etkinlikleri

İran'da Muharrem ayı etkinlikleri

Başkent Tahran'da binlerce İranlı, Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilen oğlu Ali Asgar'ı anma törenlerine katılmak için meydanlara indi

TAHRAN (AA) - İranlılar, Hazreti Hüseyin'in oğlu Ali Asgar'ı anma münasebetiyle düzenlenen "Ali Asgar Günü" törenlerine katılmak için meydanlara akın etti.

Başkent Tahran'da, İmam Hüseyin Meydanı, İmam Humeyni Hüseyniyesi ve bayram namazlarının kılındığı Tahran Musallası gibi birçok yer, özel kıyafetler giydirilmiş 2 yaş altı çocuklar ve aileleriyle doldu.

Tahran Musallası'nda düzenlenen törende yetimlere yardım toplamak amacıyla "Yetimler unutulmasın" çadırı kuruldu. Çadırda, yaşları 5 ila 7 arasında değişen çocuklar Kerbela olayını anlatan "Taziyehani" denilen şiirler okurken, Kerbela'da yaşanan facianın nedenleri üzerinde konuşmalar yapıldı, mersiyeler okundu.

İki aylık ikizleriyle törene gelen Ferzane Kasımi, çocuklarını, "İmam Hüseyin'in aşkıyla büyümeleri için törene getirdiğini" söyledi.

Törene 5 yaşındaki oğlu Emir Abbas Kahramani ile katılan Hasan Kahramani, çocuklarına Ali Asgar'ın mazlumiyetini anlatan mersiyeler okuduğunu ifade etti.

Muhammed Rıza Fethi isimli İranlı da iki yaşındaki oğlunu ikinci kez bu meydana getirdiğini dile getirerek, "İmam Hüseyin aşkının toplumda sönmemesi için bu tür etkinlikler gerekli" diye konuştu.

Zehra Muhammedzade ise "Bu gibi törenler Kerbela faciasının boyutlarının anlaşılması için düzenleniyor. Kerbela ne kadar iyi anlaşılırsa insanlar iyi ve kötüyü, güzel ve çirkini o oranda ayırt edebilirler" ifadelerini kullandı.

Hazreti Hüseyin'in oğlu Ali Asgar, Muharrem ayının 6'ncı günü, 6 aylıkken Kerbela'da şehit edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı