Irak'ta Paskalya Bayramı

Irak'ta Paskalya Bayramı

Irak'ın Kerkük ve Erbil kentlerindeki Hristiyanlar Hazreti İsan'nın dirilişini dile getiren Paskalya Bayramı'nı kutladı

ERBİL/KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük ve Erbil kentlerinde yer alan Süryani ve Keldaniler Hazreti İsa'nın dirilişini dile getiren Paskalya Bayramı'nı kutladı.

Kerkük kent merkezinde yer alan Kalp El Akdes Kilisesi'ndeki Paskalya Bayramı ayinine, Kerkük ve Musul kentinden kaçıp bölgeye sığınan Hristiyan iç göçmenler katıldı.

Söz konusu ayini yürüten Kerkük ve Süleymaniye Kiliseleri Başpiskoposu Yusuf Toma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu kutsal günde, halkımıza huzur, Irak'a barışın gelmesi için dua ettik. En kısa sürede ülkenin durumunun eskiye dönmesini temenni ediyoruz. Tüm din ve etnik unsurların barış ve kardeşlik içerisinde yaşaması dileğinde bulunduk." dedi.

Ayine katılan vatandaşlardan Fadiye Sileve ise sadece barış ve huzur için dua ettiğini belirterek, Irak'ın normal bir ülkeye dönmesini istediğini aktardı.

Erbil'in Ankawa ilçesinde yer alan Mar Yusuf Kildani Kilesesi'ndeki Paskalya Bayram ayinine ise Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Erbil Kent Valisi Nevzat Hadi ve kentteki Hristiyanlar katıldı.

Kentteki ayin basına kapalı gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler