İngiltere Savunma Bakanı Amerikalı mevkidaşıyla görüştü

İngiltere Savunma Bakanı Amerikalı mevkidaşıyla görüştü

İngiltere Savunma Bakanı Fallon, Amerikalı mevkidaşı Mattis ile NATO toplantısı çerçevesinde bir araya geldi

LONDRA (AA) - İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Amerikalı mevkidaşı James Mattis ile Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı çerçevesinde görüştü.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Fallon’ın görüşmede Amerikalı mevkidaşına, İngiltere’nin NATO’nun terörle mücadelede ve siber savaş gibi yeni tehditler karşısında daha atik olması için ABD ile omuz omuza çalışacağı güvencesini verdiği ifade edildi.

Görüşmenin yaklaşık bir saat sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, Fallon’ın Brüksel’de yarın da devam edecek savunma bakanları toplantısında üye ülkelerden mevkidaşlarıyla İngiltere’nin NATO içindeki liderlik rolünü ele alacağı belirtildi.

İngiltere'nin bu hafta Almanya’da gerçekleştirilen tatbikata yüzlerce askerin yanı sıra aralarında Challenger II tanklarının da olduğu teçhizatla katıldığı hatırlatılan açıklamada, ülkenin Estonya’da konuşlandırdığı 800 askeri personelin de İngiltere'nin NATO’da bu yıl liderlik ettiği önlem paketinin parçası olduğu kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, bu önlemler arasında 3 bin İngiliz askerini bünyesinde barındıran ve ittifakın her bölgesindeki tehditlere hızla müdahaleye hazır NATO Çok Yüksek Hazırlık Düzeyindeki Birleşik Görev Gücü’ne liderlik ile Typhoon jetlerinin Karadeniz bölgesine yönelik NATO Güney Hava Devriyesi görevinin emrine verilmesinin de bulunduğu vurgulandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler