"İnanılmaz böcekler" EXPO'da sergileniyor

"İnanılmaz böcekler" EXPO'da sergileniyor

EXPO 2016 Antalya sergi alanında, arasında 4 metre uzunluğunda karınca, 6 metre genişliğinde örümcek replikalarının da bulunduğu "İnanılmaz Böcekler Sergisi" açıldı

ANTALYA (AA) - EXPO 2016 Antalya sergi alanında, böcek replikalarının bulunduğu sergi ziyarete sunuldu.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, Kongre Merkezi, Leonardo Da Vinci'nin "Makineler" sergisinin ardından "İnanılmaz Böcekler" sergisine ev sahipliği yapıyor.

İnsanların günlük yaşantısında etrafında olmasına rağmen çok farkına varılmayan, renkleri ve boyları nedeniyle kendilerini kamufle eden böceklerin gizli özelliklerini ortaya koyan serginin, EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde açılışı gerçekleştirildi.

Sergide,150 santimetre kanat açıklığına sahip kelebekler ile 4 metre uzunluğunda karınca ve 6 metre genişliğinde örümcek replikaları da yer alıyor.

Böcek anatomisi, fizyolojisi ve embriyolojisiyle ilgili laboratuvar faaliyetlerine yönelik, parçalara ayrılabilen 3D model gibi eğitsel araçlar, videolar, gerçek numuneler, küçük üç boyutlu tablolar ve çıplak gözle görülemeyen ince detaylar da sergileniyor.

Orijinal boyutlarından yaklaşık 20 kat büyütülmüş, dokunulabilen modelleri bulunan akrep, örümcek, kırkayak, çıyan, su ayısı ve yine böcek sınıfına girmeyen yay kuyruk da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Yaklaşık 700 metrekare alana kurulan sergide, dünyanın her yerinden böcekleri içeren modellemeler ve duvar fotoğrafları da bulunuyor.

Serginin, 30 Ekim'e kadar açık kalacağı ve her gün 11.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebileceği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :