İl Özel İdareye ait 5 grup yolu, karayolları yol ağına alındı

İl Özel İdareye ait 5 grup yolu, karayolları yol ağına alındı

Sivas İl Özel İdaresinin yol ağında bulunan 5 grup yolunun Karayolları Genel Müdürlüğü yol ağına alındığı bildirildi.Sivas İl Özel İdaresinden...

Sivas İl Özel İdaresinin yol ağında bulunan 5 grup yolunun Karayolları Genel Müdürlüğü yol ağına alındığı bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Özel İdarenin yol ağında bulunan 5 grup yolunun Karayolları Genel Müdürlüğü yol ağına alındığını belirtti.

Bu gelişmenin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in imzasıyla resmiyete dönüştüğünü aktaran Ayhan, bu konunun kendileri için bir müjde olduğunu ifade etti. 

Ayhan, bu yolların Özel İdare tarafından yapılması halinde yaklaşık 40 milyon liralık bütçe ayrılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Önceki gün TBMM Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz'ın da açıkladığı üzere toplamda 333 kilometre olan 5 grup yolu Karayolları yol ağına alındı. Bu hakikaten çok anlamlı ve anlık bir gelişmeyle gerçekleşti. 135 köyü ilgilendiren ve standardı daha da yükselecek olan yollar, Özel İdarenin de yükünü biraz daha hafifleten iyi bir gelişme. Karayollarının devraldığı yaklaşık 333 kilometre yol, kuruma ek kaynak sağladı. Eğer biz kurum olarak bu 333 kilometrelik yolları yapsaydık, yaklaşık 40 milyon para harcayacaktık."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı