Hollywood yıldızlarının koçu, Türk oyunculara eğitim verdi

Hollywood yıldızlarının koçu, Türk oyunculara eğitim verdi

Chubbuck:

İSTANBUL (AA) - Brad Pitt, James Franco, Halle Berry gibi sanatçıların koçluğunu yapan Ivana Chubbuck, Türk oyunculara eğitim verdi.

Chubbuck, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında İstanbul'a geldi.

Festival kapsamında aralarında Belçim Bilgin, Cansu Tosun, Omar Metwally, Aynur Aydın ve Şükrü Özyıldız'ın da yer aldığı 40 kişiye, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde eğitim veren Chubbuck, AA muhabirinin sorularını cevapladı. 

Eğitimde, özel tekniğini katılımcılara aktardığını anlatan Chubbuck, eğitimde, Hollywood yıldızlarına anlattıklarını Türk aktör ve aktrislerle paylaştığını söyledi.

Özel tekniği hakkında bilgi vermekten kaçınan Ivana Chubbuck, bu tekniği uygulayan oyuncuların birçoğunun Oscar, Tony, People's gibi dünyaca ünlü yarışmalardan ödülle döndüklerini dile getirdi.

Ünlülerin oyuncu koçu, Avustralya'da bir okulu olduğunu belirterek, "İtalya, İngiltere, Hollanda, Rusya, Güney Amerika, Kanada ve ismini hatırlamadığım birçok ülkede atölye çalışmaları düzenledim. Dünya çapında uygulanan ve evrensel bir tekniği anlatıyorum. Bu eğitime katılan Türk aktörler de dünyaca ünlü yıldızların uyguladığı tekniği anlama fırsatı buldu. Türk oyuncuların uluslararası yıldızlar haline gelebilmeleri için bildiklerimi onlarla paylaşmak istedim" diye konuştu.

Amerika'daki yıldızların izledikleri yolu öğrenmeleri durumunda Türk oyuncuların da dünya çapında başarı yakalayabileceğini ifade eden Chubbuck, oyunculuğun ekip işi olduğuna dikkati çekti.

Chubbuck, "Yönetmenler, aktörleri, aktrisleri ve oyunculuğu iyi anlamalı. Birçok yönetmenle ve senaryo yazarıyla çalıştım. Bu sektörde her zaman kendinizi geliştirmek zorundasınız. Herkes takım mantığıyla çalışmalı. Senaryo yazılırken de oyuncuya en uygun şekilde yazılmalı" ifadelerini kullandı.

Oyuncu koçu Chubbuck, vakti olmadığı için çok fazla film izleyemediğini ancak festivalde 10 filmi görme imkanı bulduğunu söyledi.

Norveç, İrlanda ve Roma'nın ardından Türkiye'deki festivale geldiğini, buradan da Moskova'ya geçeceğini kaydeden Ivana Chubbuck, eğitim vermek üzere dünyayı gezdiği anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı