Hizbullah ile Heyet Tahrir Şam arasındaki ateşkes anlaşması

Hizbullah ile Heyet Tahrir Şam arasındaki ateşkes anlaşması

Lübnan'da, Hizbullah ile Suriyeli muhaliflerin ateşkes anlaşmasının ardından ülkesine dönmek isteyen Suriyeli sığınmacıların kayıt işlemleri başlatıldı

BEYRUT (AA) - Lübnan'da, Suriyeli muhalifler ile Hizbullah arasında varılan ateşkes anlaşmasının ardından, ülkesine dönmek isteyen Suriyeli sığınmacıların işlemlerinin başlatıldığı bildirildi.

Arsal kasabasında bulunan sığınmacı kamplarındaki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Nusra Cephesi'ne bağlı Fethu'ş-Şam ile Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Seraya Ehli'ş-Şam gruplarına tabi komiteler, kasabaya girerek Suriye'ye dönmek isteyen sığınmacıların kayıtlarını yapmaya başladı.

Fethu'ş-Şam'a bağlı komitenin İdlib iline götürülecek yaklaşık 3 bin, Seraya Ehli'ş-Şam'ın ise Şam Kırsalı ilinde yer alan Er-Ruheybe beldesine götürülecek yaklaşık 2 bin sığınmacının işlemlerini yaptığı belirtildi.

Öte yandan birçok sığınmacının ise rejim ile muhalifler arasında süren çatışmalardan dolayı kayıt olmayı reddettiği ifade edildi.

Lübnan Emniyet Genel Müdürü Tümgeneral Abbas İbrahim, dün başkent Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, Hizbullah ile ateşkes anlaşmasına varan Arsal'daki Heyet Tahrir Şam (Şam Kurtuluş Kurulu) mensuplarının Lübnan devleti gözetiminde Suriye'nin İdlib kentine gideceğini belirtmişti. İbrahim, anlaşma uyarınca Suriyeli mültecilerden isteyenlerin de İdlib'e gidebileceğini söylemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :