Hindistan'da üç tekerlekli rikşalar yarışıyor

Hindistan'da üç tekerlekli rikşalar yarışıyor

Ülkede 3 bin 500 kilometrelik motorlu rikşa yarışması düzenleniyor

Hindistan'da yaygın olarak kullanılan üç tekerlekli rikşalar için ülkenin kuzeydoğusundan güneybatısına 3 bin 500 kilometrelik bir yarış düzenlendi.

Press Trust of India ajansının haberine göre, 23 ülkeden 83 takımın katıldığı "Rikşa Rallisi", Meghalaya eyaletindeki Şillong kentinde başladı. 

İngiliz "The League of Adventurists International" şirketi tarafından düzenlenen ve iki hafta sürecek yarışma, Kerala eyaletindeki Koçi'de son bulacak.

Şirketin uluslararası etkinliklerden sorumlu müdürü Matthew Dickens, muson mevsimine denk düşen etkinliğin yarışmacılar için zorlu geçeceğini söyledi. Dickens, "Yarışmaya katılanların çoğu, daha önce Hindistan'a hiç gelmemiş. Yarışma boyunca yaşayacakları deneyimler, daha önce karşılaştıklarından çok farklı olacak" dedi.

Yarışmadan elde edilen gelirin bir kısmı, Brezilya ve Peru'da Amazon Ormanları'nın korunması için mücadele eden Cool Earth Derneği'ne bağışlanacak.

İlki, 2006'da 31 takımın katılımıyla yapılan motorlu rikşa yarışları, büyük ilgi çekmiş ve ülkenin diğer bölgelerinde de tekrarlanmıştı.  

"Çekçek" olarak da bilinen rikşalar, Hindistan'ta şehir içi ulaşımda en çok tercih edilen araçlar arasında yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı