Hesarek Kayak Merkezi 130 bin kişiyi ağırladı

Hesarek Kayak Merkezi 130 bin kişiyi ağırladı

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de kış turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip Hesarek Kayak Merkezi, bu sezon 15 Nisan itibarıyla 130 bin kişiyi ağırladı....

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de kış turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip Hesarek Kayak Merkezi, bu sezon 15 Nisan itibarıyla 130 bin kişiyi ağırladı.

İl merkezine 34 kilometre uzaklıktaki Dikme köyü mevkisinde yer alan ve 2016 yılında hizmete açılan, bin 600 metre pist uzunluğuna sahip, 70 yatak kapasiteli otel binası, teleski ve telesiyej bölümlerinden oluşan Hesarek Kayak Merkezi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin birçok ilinde bahar havası yaşanırken, kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu Hesarek Kayak Merkezi'nde, kayakseverler kayak yapmayı sürdürüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Budak, yaptığı açıklamada, 2017-2018 kayak sezonunda 105 bin ziyaretçi ağırladıklarını söyledi.

Her geçen yıl ziyaretçi sayısında ciddi artış olduğunu, bu yıl 15 Nisan itibarıyla ziyaretçi sayısının 130 bin olarak kayıtlara geçtiğini ifade eden Budak, Hesarek Kayak Merkezi'nin başta çevre iller olmak üzere birçok bölgeye hizmet vermeye başladığını dile getirdi.

Bu sezon elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti aktaran Budak, "Nisan ayı ortalarına gelmemize rağmen tesisimizde hala 1,5 metre yüksekliğinde kar var. Bu da kayakseverler için büyük bir nimet. İnsanlar havanın ısınmasına rağmen hala Hesarek Kayak Merkezi'ne gelip kayak yapabilir. Tesislerimizde her türlü imkan var ve 24 saat hizmet veren işletme mevcut." dedi.





Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :