Hem rakibiz hem kardeşiz

Hem rakibiz hem kardeşiz

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, son zamanlarda amatör futbol liglerinde yaşanan üzücü olaylarla ilgili açıklama yaptı

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, son zamanlarda amatör futbol liglerinde yaşanan üzücü olaylarla ilgili açıklama yaptı. Remzi Ay, rakiplerin sporun varlık sebebi olduğuna işaret ederek, “Spor barış kardeşlik ve sevginin bir arada yaşandığı ve toplumun her kesimini bir araya getiren sosyal bir bağ olarak ifade edildiğinde hangi spor dalı olursa olsun sahada rakibe tribünde taraftara saygı göstermek, spor ahlakı anlamında en önemli durumdur. Çünkü rakipler ve taraftarlar o sporu yapanların var olma sebebidir”  dedi.

İNSAN HAYATI HERŞEYDEN ÖNEMLİ
Yıldırım Bosnaspor-Küçükköyspor karşılaşması öldürülen Muhammet Yücel için başsağlığı dileklerini ileten Ay şunları söyledi: “İstanbul amatör kümede oynanan Yıldırım Bosnaspor-Küçükköyspor karşılaşması öncesi iki kulübün taraftarları arasında çıkan kavgada 17 yaşındaki spor taraftarı Muhammet Yücel’in bıçaklanarak hayatını kaybetmesi nedeni ile büyük üzüntü içerisindeyiz. Bu ve benzeri olaylar neticesinde benimde üyesi olduğum TFF Amatör Kurul yerinde bir karar alarak 4-5-6 Ocak 2019 tarihleri arasında Türkiye genelinde oynanacak tüm amatör futbol müsabakalarını oynatmama kararı aldı. İnsan hayatı ve sağlığı yanında şampiyonluk veya küme düşme mücadelesinin hiç önemli olmadığı gerçeği ile aynı acıların yaşanmaması için kulüplerimizin bu hadiseden ders çıkartmaları gerektiğini düşünüyorum.”