HDP'den ramazan mesajı

HDP'den ramazan mesajı

"Ramazan ayında tüm duaların barış, eşitlik ve adalet için olmasını diliyoruz. Çatışmaların ve savaşın yaşanmayacağı, anaların ve babaların evlatlarının tabutlarına değil, dirilerine sarılacağı günler diliyor, ramazan ayının acıların sona ermesine vesile

ANKARA (AA) - HDP'den ramazan dolayısıyla yapılan açıklamada, "Ramazan ayında tüm duaların barış, eşitlik ve adalet için olmasını diliyoruz. Çatışmaların ve savaşın yaşanmayacağı, anaların ve babaların evlatlarının tabutlarına değil, dirilerine sarılacağı günler diliyor, ramazan ayının acıların sona ermesine vesile olmasını umut ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Partinin Merkez Yürütme Kurulu adına yapılan "Ramazan ayı düşmanlıkların bitmesine vesile olsun" başlıklı açıklamada, dünyadaki milyarlarca Müslüman için çok önemli bir ay olan ramazanın, bu yıl Suriye'de, Irak'ta, Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar ve savaşlar nedeniyle üzüntü içinde karşılandığı belirtildi.

"Ramazan vesilesiyle çatışmaların, savaşın son bulması, acıların artmaması" dileğine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Müslümanların dayanışmayı ve yardımlaşmayı yükselteceği, kardeşlik duygularının gelişeceği bu ramazan ayında düşmanlıkların unutulması, herkesin birbirine el uzatması gerekir. Ramazan ayını daha da güzel kılacak olan budur.

Siyasetçiler, halk iftar sofrasına neyi nasıl koyacağını bilemezken gösterişli sofralarda değil, tam aksine yurttaşla aynı sofrada birlikte oruç açmalıdır. Bizler, herkesin emeğiyle, alın teriyle helal lokma yiyebileceği, çalışıp üretebileceği toplumsal bir düzenin hakim olması için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ramazan ayında tüm duaların barış, eşitlik ve adalet için olmasını diliyoruz. Çatışmaların ve savaşın yaşanmayacağı, anaların ve babaların evlatlarının tabutlarına değil, dirilerine sarılacağı günler diliyor, ramazan ayının acıların sona ermesine vesile olmasını umut ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler