HDP İnanır'a teklif götürecek mi?

HDP İnanır'a teklif götürecek mi?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, katıldığı bir televizyon programında Kadir İnanır'ı ikna etmek için görüşeceklerini belirtti.

Barışı sağlama konusunda en gerçekçi programa sahip parti HDP. Amacımız hükümet olup devleti ele geçirmek değil. İktidar Sünni kesim adına devleti ele geçirmiş gibi politika izliyor. Devleti ele geçirilecek bir mekanizma değil. AK Parti'ye oy verenler bile hükümete bakınca kendisini görmüyor.

Kadir İnanır'a teklif gitti mi?

Kadir İnanır'ın açıklamasına saygı duyuyorum. Kendisiyle görüşeceğiz, ikna edebilir miyiz bilmiyorum. İlla da milletvekili olmasına gerek yok. Belki milletvekilliğini sevmiyordur. Milletvekili adayımız olursa biz bundan memnuniyet duyarız.

Sadece Kadir Bey değil onun gibi sanat, medya, akademi camiasından bu projeye destek vermek isteyen herkese kapımız açıktır.

Sürpriz adaylar var mı?

Milletvekili olmak için ünlü olmak şart değil. Mithat Sancar hocam aday olacaksa 10 Şubat'a kadar istifa etmeli.

İnsan olarak ben de ülkedeki kamplaşmadan bıktım. Muhafazakar arkadaşlarımız göz önünde değil, bu bizim eksikliğimiz. Tüm partiler birbirinin siyaset yapmasına saygı duymalı. 90'larda insanları katledenler bugün kendisini başka lanse ediyor. Gençlik yenilik istiyor. Yunanistan'ın Syriza Partisi ile çok benzeşiyoruz.

Cizre'de neler oluyor?

Cizre gençliği hendekleri kapatma karar aldı. Hüda Par'lılar "içimizde provokatör yok" diyor. Hüda Par'a karşı bir saldırıyı asla doğru bulmayız. Hüda Par Genel Başkanı her konuyu tartışabileceğimiz bir arkadaşımız. İki tarafa sızma olup birbiriyle çatıştırmak isteyenlar var.

Polis aracına biniyorlar plakası yok, infazlar var. Hükümet eline çekseCizre durulacak. Cizre halkı bir an önce normalleşme istiyor. Hükümet istese Cizre'de bir günde gerilim sona ererdi. Akp hükümeti Türk Ordusu yerine IŞİD'i Suriye'ye soktu.

Paris'teki terör saldırıları

Amasız kınıyorum, alçaklıktır, İslam ile alakası yoktur. Karikatüristlerin vahşice katledilmesinin hiçbir gerekçesi yoktur. İslamcılar kendilerine sorsun, hangi alternatif model sundular?"

Önceki ve Sonraki Haberler