Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:- "15 Temmuz gibi büyük bir mücadeleyi ve badireyi atlatmış bir ülkenin insanlarına, 15 Temmuz'la ilgili 'Kontrollü bir darbeydi.' diyenleri lanetlemek istiyorum"- "Kemal Kılıçdaroğlu birkaç gündür soruyor. Siyasette F

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "15 Temmuz gibi büyük bir mücadeleyi ve badireyi atlatmış bir ülkenin insanlarına, 15 Temmuz'la ilgili 'Kontrollü bir darbeydi.' diyenleri lanetlemek istiyorum." dedi.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Bahçelievler Belediyesinin organizasyonuyla düzenlenen "Gazetecilerin Gözünden 15 Temmuz" adlı programda konuşan Temurci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "15 Temmuz'un kontrollü bir darbe girişimi olduğu", CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un da 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin açıklamalarını eleştiren Temurci, siyasetçilerin seçim dönemlerinde kampanyalarını yürütürken, zaman zaman sözün çok fazla yanlış anlamlara çekilebileceği birtakım ifadeler kullandığına şahit olduğunu söyledi.

Temurci, "Ancak 15 Temmuz gibi büyük bir mücadeleyi ve badireyi atlatmış bir ülkenin insanlarına, 15 Temmuz'la ilgili 'Kontrollü bir darbeydi.' diyenleri lanetlemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bu topraklarda, tek geçerli akçenin, demokrasi ve milletin kararı olduğuna yürekten inandıklarını vurgulayan Temurci, milletin kendilerini hiçbir zaman yanıltmadığını anlattı.

Selim Temurci, bir şeyin artık açık yüreklilikle konuşulması ve "yeter" denilmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu ülkede her darbenin, sıkıntının, zulmün ve belanın merkezinde, tüm Cumhuriyet tarihimiz boyunca milletle ve milletin değerleriyle mücadele eden CHP ve onun ideolojisi vardı. Bunu söylerken CHP'nin üst yönetimini külliyen ayrı tutmamız lazım. 15 Temmuz sonrası CHP'ye oy vermiş kardeşimi de bu son söylemlerden sonra CHP'den kurtarmak da hepimizin vazifesidir. Onun için gittiğim her yerde, 16 Nisan'ın 15 Temmuz'un final gecesi olduğunu söylüyorum. 15 Temmuz'un bitmediğini, şu birkaç gün içinde gördük. Ne diyelim? 15 Temmuz senaryo muydu, oyun muydu?"

- "Kılıçdaroğlu ve ekibini deşifre etmenin zamanı geldi"

Hangi siyasi görüşe mensup olunursa olunsun, bu meselenin siyasallaştırılmasına karşı olduğunu dile getiren Temurci, "Ancak biz bugün 'kontrollü darbe' diye bir cümleyi duyuyorsak, o gün havalimanına gelip adeta sığınacak bir liman arayan, güvenli bir ev arayışına giren o Kılıçdaroğlu'nu ve ekibini deşifre etmenin zamanı geldi, yeter artık. Bütün bunları yaşayan biri olarak, 16 Nisan'da sadece referandum yapmayacağımızı anlayın. Bu ülkede artık kardeşlerimize kurşun sıkıp, sonra kapağı Avrupa'ya atanların, 'hayır'da birleşenlerin, Türkiye'de kiminle ittifak yaptıklarını artık görün. Ben burada 'kontrollü darbe, oyun var' diyenlere millet tarafından ders verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu ülkede artık böyle bir süreç başladı." ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 15 Temmuz gecesi tankların ve tüfeklerin insanları öldürdüğünü hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Şimdi birileri bizim insanlarımızı denize dökmekten bahsediyor. O gece FETÖ'cüler bu ülkeye ne yaptılarsa, Adana'daki mitingde o paralelcilerin adını söyletmeye çalışan Kılıçdaroğlu onları meşrulaştırıyor. Deniz Baykal'ın söylediklerine bakalım. Paralelle paralel bir şekilde hareket edenleri bu millete anlatalım. Bu bizim görevimizdir. Kemal Kılıçdaroğlu birkaç gündür soruyor. Siyasette FETÖ'cüler arayışına çıktı. Arıyorsan Adana mitinginde kendi söylemlerine ve milleti denize dökeceğini söyleyen milletvekiline bir bak. Partinin içine bak ve çık bu milletten özür dile. Çünkü 15 Temmuz'u yaşayan bu millete, bu saygısızlığı yapıp, 'Cumhuriyeti kuran partiyim ve Mustafa Kemal'in koltuğunda oturuyorum' diyemezsin. Bunu başta CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin mutlaka söylemesi lazım."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler